Μαρινάκης: «Είμαστε γεννημένοι νικητές»

Τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, τίμησαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας για την μέχρι τώρα προσφορά του στο σύλλογο και φυσικά για την κατάκτηση του 4ου πρωταθλήματος σε ισάριθμα χρόνια παρουσίας του στην προεδρία.

Παράλληλα, οι βετεράνοι του Ολυμπιακού, τίμησαν τη μνήμη Σταύρο Νταϊφά, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Την εκδήλωση προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνου, κ. Αντώνης Γλύκας, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους καλεσμένους (ο κ. Μώραλης, καθώς και ο Πέτρος Κόκκαλης μεταξύ αυτών) στην ιδιαίτερη αυτή βραδιά. «Εδώ σε αυτό το γήπεδο, το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», γράφτηκε και γράφεται η θρυλική ιστορία του Ολυμπιακού μας και θρίαμβοι σαν παραμύθια», είπε μεταξύ άλλων!

Τον επίσημο χαιρετισμό απηύθυνε στη συνέχεια ο Γιώργος Δαρίβας. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων επισήμανε πως «οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού θέλουν να ευχαριστήσουν τον άξιο Πρόεδρό μας, για την κατάκτηση του 4ου συνεχόμενου πρωταθλήματος και του 41ου συνολικά. Συγχαρητήρια για την πρόσληψη του κ. Μίτσελ και την παραμονή του προπονητή και τη νέα σεζόν. Εκ μέρους όλων, θέλω να απευθύνω ξανά, ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Χαιρετισμό απηύθυνε φυσικά και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ο κ. Μαρινάκης ήταν, άλλωστε, τιμώμενο πρόσωπο και σε μεγάλο βαθμό στάθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για να αναδειχθεί νικητής ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Πειραιάς!

«Δεν χρειάζεται ο κ. Δαρίβας να ευχαριστήσει εμένα και την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την προσφορά που κάνουμε στους Βετεράνους. Ο Ολυμπιακός είναι Θρύλος και υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, γιατί υπάρχετε όλοι εσείς. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τις ρίζες μας, α θέλουμε να στεκόμαστε όρθιοι και να πρωταγωνιστούμε συνέχεια.

Θεωρούμε ηθική υποχρέωση και μία φυσικά συνέχεια, το να προσπαθούμε για το καλό του Ολυμπιακού. Με τους περισσότερους από εσάς γνωρίζομαι από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο μία ποδοσφαιρική ομάδα που πρωταγωνιστεί και παίρνει πρωταθλήματα. Ο ρόλος του Ολυμπιακού στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερος. Πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα, να πρωταγωνιστεί και στην κοινωνική ζωή του τόπου, αλλά και σε όλο το αθλητικό πεδίο. Είναι η μοναδική ομάδα που πρωταγωνιστεί όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και σε όλα τα τμήματα. Μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβηση, πόλο, πινγκ πονγκ, ιστιοπλοΐα και πολλά άλλα.

Για να πάμε και λίγο πιο γρήγορα στο τι συμβαίνει σήμερα, σε ό,τι αφορά τον Δήμο του Πειραιά, αναγκαστήκαμε να πάρουμε πρωτοβουλία. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς που να σκέφτεται καλοπροαίρετα και να θεωρεί ότι από τον Δήμο εγώ προσωπικά -και οι συνεργάτες μου φυσικά, αλλά ας σταθώ στον εαυτό μου- ότι έχω να πάρω κάτι. Δόξα τω Θεώ έχουμε τη δουλειά μας. Και έχουμε και τον Ολυμπιακό μας, ο οποίος είναι ένα πάθος, μία μεγάλη αγάπη, ο οποίος χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο και αφοσίωση. Ο Δήμος χρειάζεται επίσης πολύ χρόνο και οπωσδήποτε δεν μπορεί ούτε να μας δώσει κάτι περισσότερο στη δουλειά μας, ούτε κάποιο πρωτάθλημα ή κάποια νίκη. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε έχει λίγο μυαλό το καταλαβαίνει.

Όταν έχεις μία ενεργή συμμετοχή σε ό,τι γίνεται σήμερα στον αθλητισμό, δεν μπορείς να μείνεις αμέτοχος όταν ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει προσπαθήσει τα 4 τελευταία χρόνια να βρει την άκρη με τον σημερινό δήμαρχο και να του παραχωρηθούν ορισμένοι χώροι για να στεγάσει διάφορα τμήματα. Και δεν έχει πάρει καμία απάντηση! Όταν ζητάει να του παραχωρηθούν αυτοί οι χώροι και να ξοδέψει ο ίδιος ο Ολυμπιακός τα χρήματα για να φτιάξει αυτές τις εγκαταστάσεις, νομίζω ότι είναι λυπηρό, για τα παιδιά του Πειραιά, το να μην τα καταφέρνει. Όλοι μας συμφωνούμε πως ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε είναι τα παιδιά μας.

Μιλάμε για χώρους άθλησης για Ερασιτεχνικά Σωματεία. Όχι μόνο τον Ολυμπιακό. Δεν είναι δυνατό σήμερα που μιλάμε, να μην υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου στον Πειραιά για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Όλα τα παιδιά χρειάζονται χώρους άθλησης. Είναι κατάντια! Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το αφήσω έτσι. Πρέπει το φυτώριό μας να ξεκινάει από τον Πειραιά και όχι να ψάχνουμε πρώτα σε όλη την Ελλάδα. Ο κορμός θα πρέπει να ξεκινάει από τον Πειραιά.

Αυτό που θέλουμε είναι από όλους εσάς να δώσετε έναν τίμιο αγώνα δίπλα μας. Να μεταδοθεί το μήνυμά μας σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά. Πρέπει να δώσουμε την άθληση σε όλα τα παιδιά. Δεν έχουμε κανένα κέρδος, παρά μόνο να καλυτερεύσουμε αυτές τι ανθρώπινες συνθήκες. Να έχουμε τα παιδιά μας να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Αυτό χρειάζονται στη σημερινή δοκιμαζόμενη κοινωνία.

Πρέπει να σταματήσουν τα ψέματα και οι υποσχέσεις. Εμείς που μπορούμε να βγούμε μπροστά και να πάρουμε αυτό το κόστος, πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε, να αγωνιστούμε για αυτό τον ιερό σκοπό. Η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι σήμερα είναι συγκλονιστική. Και το βλέπουμε στα μάτια τους. Μας δίνει δύναμη και ώθηση για να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Και να είστε σίγουροι ότι για άλλη μια φορά θα κερδίσουμε. Είμαστε γεννημένοι νικητές!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς. Να είστε δίπλα μας και σε αυτό τον αγώνα. Και αυτό τον αγώνα θα τον κερδίσουμε και η επόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη για όλους εμάς. Και όλοι θα έρχονται στον Πειραιά και θα βλέπουν το μοντέλο μας και τι έχουμε κάνει και θα μπορούν να μας μιμηθούν. Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό σε αυτή την προσπάθεια είναι ότι δεν είμαι μόνος μου. Πρώτα από όλα ο Γιάννης Μώραλης είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχω συνεργαστεί τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά έχει δείξει τα προσόντα του και έχει κερδίσει, τα τελευταία 20 χρόνια. Μαζί μας θα είναι και ο Πέτρος Κόκκαλης, αλλά και η Ειρήνη Νταϊφά, δύο άνθρωποι που κάνουν μεγάλη προσπάθεια στο πλευρό μας», τόνισε ο ισχυρός άνδρας του Θρύλου.

Βλέπετε ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα φωτεινό παράδειγμα. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε και στον Πειραιά μας. Εδώ ζούμε, εδώ δουλεύουμε. Μπορούμε να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω σε αυτή την κατεύθυνση. Σας ευχαριστώ θερμά. Ζήτω ο Ολυμπιακός και ζήτω ο Πειραιάς!».

Ο κ. Γιάννης Μώραλης πήρε ακολούθως τον λόγο, τονίζοντας: «Πραγματικά προσθέτετε όλοι εσείς σε αυτό που κάνουμε στον Ολυμπιακό. Όποιος περνάει από τον Πειραιά, ή ζει στον Πειραιά, βλέπει τα μεγάλα προβλήματα. Τους χώρους άθλησης που δεν υπάρχουν, την ανεργία που είναι μεγάλη, την ασχήμια της πόλης που δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε. Αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά. Με ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται σημαντικά πρόσωπα από την ιστορία του Ολυμπιακού. Τα σημαντικότερα θα έλεγα. Προσδιορίζουν μία ιστορία 35-40 ετών! Εννοώ τον Πρόεδρο κ. Μαρινάκη, τον Πέτρο Κόκκαλη, την κα. Νταϊφά. Νομίζω είναι η νεότερη ιστορία του Ολυμπιακού. Αλλά και άλλους ανθρώπους, άξιους, οι οποίοι αντανακλούν τον κοινικό ιστό της πόλης. Θέλουμε να προφέρουμε στον Πειραιά. Όποιος δεν είναι κακοπροαίρετος κατανοεί ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κάτι να πάρουν από τον Πειραιά, αλλά μόνο να δώσουν. Σας ευχαριστώ θερμά».

Έναν ιδιαίτερο χαιρετισμό απηύθυνε και η κα. Ειρήνη Νταϊφά, κόρη του Σταύρου Νταϊφά, η οποία παρέλαβε ένα Κύπελλο από τον κ. Σάββα Θεοδωρίδη, στη μνήμη του πατέρα της, του Σταύρου Νταϊφά:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δαρίβα, τον κ. Γλύκα και όλους τους Βετεράνους για την τιμή που κάνετε στη μνήμη του πατέρα μου. Κύριε Μαρινάκη, κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ θερμά για όλα όσα είπατε για τον πατέρα μου και εμένα. Είχα μία πολύ ωραία συζήτηση με τον κ. Γλύκα για την ίδρυση του Συνδέσμου Βετεράνων. Είμαι πολύ συγκινημένη. Είναι πολύ πρόσφατο το φευγιό του πατέρα μου. Θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη για το ότι μπήκα στον Συνδυασμό. Ο Ολυμπιακός είναι Θρύλος. Το ξέρουμε και τον αγαπάμε όλοι! Ένας Θρύλος όμως πρέπει να είναι σε μία πόλη Θρύλο. Και αυτή την πόλη Θρύλο ελπίζουμε ότι θα την φτιάξουμε εμείς! Με τον Πειραιά νικητή»!

Την στήριξή τους προς τον Συνδυασμό και την υποψηφιότητα του κ. Μώραλη εξέφρασαν όμως και δύο μεγάλοι άσοι του παρελθόντος! Ο Νίκος Γιούτσος και ο  Παναγιώτης Κελεσίδης.

«Στηρίζω την υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Μώραλη για τη Δημαρχία του Πειραιά. Για να αναδειχθεί ο Πειραιάς νικητής», τόνισε ο κ. Γιούτσος, ενώ ο Παναγιώτης Κελεσίδης, από την πλευρά του, σημείωσε: «Είμαι στο πλευρό του κ. Γιάννη Μώραλη και του Συνδυασμού. Για να βγει ο Πειραιάς Νικητής»!


Σχετικά άρθρα