Εύκολη κις λορέν από τον chef Γιάννη Λουκάκο

<div class="quantity"> </div>
<div class="quantity">
<p class="title">Ζύμη για αλμυρή τάρτα</p>
</div>
<div class="quantity"> </div>
<div class="quantity">ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ 27 ΕΚ.</div>
<div class="duration">15 λεπτά</div>
<h4>ΥΛΙΚΑ</h4>
<ul class="resizable">
<li>
<div class="list_content">
<ul>
<li>325 γρ. αλεύρι</li>
<li>175 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια</li>
<li>1 αυγό</li>
<li>30 γρ. νερό κρύο</li>
<li>3 γρ. αλάτι</li>
<li>3 γρ. ζάχαρη</li>
</ul>
</div>
</li>
</ul>
<h4> </h4>
<h4>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</h4>
<p>Στον κάδο του μίξερ με το φτερό αναμιγνύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα προτού τη χρησιμοποιήσουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να την τοποθετήσουμε στην κατάψυξη για 1 μήνα. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτιού ψησίματος και την ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντάς διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά), μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό, ομοιόμορφο φύλλο πάχους ½ εκ περίπου (θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την ταρτιέρα). Εναλλακτικά μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα με τα δάχτυλά μας. Σε προετοιμασμένη ταρτιέρα στρώνουμε τη ζύμη, φροντίζοντας να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, κάτω και στο πλάι. Περνάμε τον πλάστη πάνω από την ταρτιέρα, ώστε να κοπεί η ζύμη που περισσεύει πάνω από τα πλάγια τοιχώματά της. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τοποθετήσουμε τη ζύμη στην κατάψυξη για λίγες ώρες ή και να τη διατηρήσουμε για 1 μήνα τουλάχιστον.<br /><br />Για να προψήσουμε τη ζύμη για αλμυρή τάρτα<br />Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια (για να αποφύγουμε το φούσκωμά της κατά το ψήσιμο). Τη ψήνουμε στους 170° C για 15 λεπτά περίπου, τη βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια και την ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει παντού η ζύμη.</p>
<h4>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</h4>
<p><strong>Για το κις λορεν</strong></p>
<p>Ψήνουμε τη βάση της τάρτας, σύμφωνα με τις οδηγίες της σχετικής υποσυνταγής "Ζύμη για αλμυρή τάρτα". </p>
<p>Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε την κρέμα μαζί με τα αυγά.</p>
<p>Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.</p>
<p>Ανακατεύουμε το μπέικον με την κρέμα.</p>
<p>Μοιράζουμε το μείγμα στις τάρτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 10 λεπτά περίπου.</p>
<p> </p>
<div class="quantity">ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ 27 EK. Η ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΙΕΡΕΣ ΤΩΝ 10 ΕΚ.</div>
<div class="duration">1 ώρα 15 λεπτά</div>
<h4>ΥΛΙΚΑ</h4>
<ul class="resizable">
<li>
<div class="list_title">Για το κις λορεν</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>400 γρ. ζύμη για αλμυρή τάρτα</li>
<li>40 γρ. βούτυρο</li>
<li>400 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο</li>
<li>500 γρ. κρέμα γάλακτος</li>
<li>4 αυγά</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
</div>
</li>
</ul>

Σχετικά άρθρα