Δίωξη και κίνδυνος για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε στις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι “πράσινοι” κινδυνεύουν με χρηματικό πρόστιμο και αποκλεισμό της έδρας για έως και δύο αγωνιστικές ενώ αν κριθεί πως τα επεισόδια έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου τότε ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ προβλέπει “βαρύ” χρηματικό πρόστιμο (70.000-200.000 ευρώ), αποκλεισμό της έδρας (2-3 αγωνιστικές) αλλά και αφαίρεση 3 βαθμών.

Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, η απειλή είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” απειλείται με χρηματικό πρόστιμο από 50.000 έως 120.000 ευρώ και ποινή της έδρας για 1-2 αγωνιστικές όμως, αν θεωρηθεί υπότροπος στην περίπτωση που τιμωρηθεί για εκτεταμένα επεισόδια και για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό τότε, το χρηματικό πρόστιμο θα διπλασιαστεί, η έδρα του θα αποκλειστεί για 4 αγωνιστικές ενώ θα του αφαιρεθούν και 5 βαθμοί.

Η πειθαρχική δίωξη:

“Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 6 (περ. α, β, γ και δ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 περ. α και γ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ (τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στις 26/4)”.

Σχετικά άρθρα