Μίνιτς: «Άμυνα, συγκέντρωση και κρύο αίμα»

Ο Άρης στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου θα φιλοξενηθεί από τον Κολοσσό στην Ρόδο (03/05, 18:00) και αυτό που ζήτησε ο Μίλαν Μίνιτς από τους παίκτες του είναι να είναι συγκεντρωμένοι και να μην παρατούν ποτέ την άμυνά τους.

«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, το αποτέλεσμα του οποίου εν μέρει καθορίζει και τη συνολική εικόνα της σεζόν για την ομάδα. Παίζουμε με μία ομάδα, η οποία έχει γεμάτο ρόστερ και πέτυχε τον αγωνιστικό της στόχο. Παρ’ όλο που δεν έχει αγωνιστική πίεση για το αποτέλεσμα, θέλει ως γηπεδούχος να τελειώσει το πρωτάθλημα με μία καλή αγωνιστική εικόνα μπροστά στον κόσμο της. Εμείς αντιμετωπίσαμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών. Ειδικά ο Βεζένκοβ ήταν εκτός από μία-δύο προπονήσεις, αλλά καταφέραμε να έχουμε κανονικό ρυθμό στις προπονήσεις μας, αφού επέστρεψαν και οι έφηβοί μας από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και γνωρίζουμε ποια αντίδραση θα πρέπει να έχουμε στο γήπεδο, αφού για εμάς είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και με μεγάλη ενέργεια, ώστε να επιτύχουμε αυτά που έχουμε θέσει ως “κλειδιά” των τελευταίων παιχνιδιών, όπως την κυριαρχία στα ριμπάουντ, συγκέντρωση στο ομαδικό παιχνίδι, αλλά και σωστές ατομικές αποφάσεις. Το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι είναι να μην τα παρατάμε ποτέ στην άμυνα, γιατί αυτή είναι που μας δίνει ψυχολογία και για την επίθεση, όπου θα πρέπει να έχουμε κρύο αίμα, ομαδικότητα και ατομική απόφαση», είναι τα όσα ανέφερε ο προπονητής του Άρη, Μίλαν Μίνιτς ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου (03/05, 18:00).

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με τη σειρά του τόνισε για την αυριανή αναμέτρηση: «Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι για εμάς. Εάν νικήσουμε είμαστε σίγουρα έκτοι και με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορούμε να βγούμε και πέμπτοι. Ο Κολοσσός έχει πολύ καλή ομάδα, με γεμάτο ρόστερ και θα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Γι’ αυτό θα τα δώσουμε όλα. Έχουμε δουλέψει όλη την εβδομάδα και είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο».

 

Σχετικά άρθρα