«Η επιστροφή στην Α1 θα είναι… θαύμα»!

Επιστροφή της Καβάλας στην Α1 μετά από ένα χρόνο στην Α2 θα ισοδυναμεί με «θαύμα» δήλωσε ο προπονητής της, Γιάννης Τζήμας, λίγες ώρες πριν την αυριανή (3/5, 5 μ.μ.) καθοριστική αναμέτρηση με αντίπαλο τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.
Η μακεδονική ομάδα σε περίπτωση που νικήσει αύριο και στην τελευταία αγωνιστική τον Φιλαθλητικό εντός έδρας θα επιστρέψει στην Α1 μετά από απουσία ενός χρόνου, κάτι που ο Λαρισαίος κόουτς το χαρακτήρισε σαν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της Α2.
«Φαβορί ο Κόροιβος»
«Πρόκειται για ένα μεγάλο και κρίσιμο ματς και για τις δύο ομάδες, πολύ περισσότερο για τον Κόροιβο που παίζει στην έδρα του και με νίκη ανεβαίνει και μαθηματικά στην Α1», σχολίασε ο Τζήμας και εξήγησε: «Ο Κόροιοβος είναι αήττητος στην έδρα του, έχει συμπληρώσει ένα γύρο χωρίς ήττα, έχασε μόνο στην Καβάλα και έχει έμπειρους παίκτες, με τους οποίους έχω συνεργαστεί και κατακτήσαμε μαζί τίτλους στην κατηγορία (σ.σ. Κακλαμάνος, Χαρισμίδης, Γκιουλέκας), ξέρουν πως θα διαχειριστούν ένα τέτοιο παιχνίδι. Αν μη τι άλλο ο αντίπαλος μας είναι το φαβορί του αγώνα».
«Έχουμε μάθει να ξεπερνάμε τα προβλήματα»
«Από την άλλη εμείς όπως και στον πρώτο γύρο που τους κερδίσαμε με 22 πόντους, όπως και στο παιχνίδι στα Λιόσια που χάσαμε με λάθος σφύριγμα από την ΑΕΚ, έχουμε δείξει πως έχουμε μία ομάδα που δεν εγκαταλείπει, παλεύει και ξέρει να ξεπερνάει προβλήματα, αυτό θα κάνουμε και τώρα», επισήμανε ο προπονητής της Καβάλας και τόνισε: «Είμαι περήφανος για το πώς λειτουργήσαμε σαν ομάδα μέχρι τώρα. Μετρούσαμε 3 ήττες στο ξεκίνημα και είχαμε τον πιο δύσκολο δεύτερο γύρο, αφού τους παίζαμε όλους έξω. Αυτή η ομάδα, όμως, έφτασε ξεπερνώντας όλα της τα προβλήματα να είναι στο παιχνίδι της ανόδου μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική. Εάν καταφέρει και αυτό το ματς να το κερδίσει θα μιλάμε για ένα «θαύμα» για μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της Α2. Είτε το κερδίσει η ομάδα πάντως, είτε το χάσει, πέρασε χρονιά που θα αποτελέσει εφαλτήριο για την επόμενη, αφού έφερε τον κόσμο τόσο στα εντός, όσο και στα εκτός παιχνίδια πάλι στο γήπεδο και έχοντας δίπλα της και αυτή τη φορά τον κ.Παπακωνσταντίνου, θεωρώ πως θα έχει λαμπρό μέλλον».
«Στην Α1 έχει δείξει ο κόσμος καλή διαγωγή και αξίζει να βρίσκεται εκεί», σημείωσε ο Τζήμας και πρόσθεσε: «Να γίνει εύχομαι ένα καλό παιχνίδι στην Αμαλιάδα και να κερδίσει ο καλύτερος. Παίξαμε όλο το β’ γύρο χωρίς πλέι μέικερ και με πάρα πολλά προβλήματα, έχουμε μάθει να ζούμε με αυτά και να ξεπερνούμε, αυτό θα κάνουμε και αυτή τη φορά».
Η αποστολή της Καβάλας έφτασε στην Αμαλιάδα σήμερα το απόγευμα μετά από πολύωρο ταξίδι με πούλμαν.

Σχετικά άρθρα