Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ανάγκη για ρευστό στον Παναθηναϊκό

Σημαντικές εξαγγελίες έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος του Τριφυλλιού υπογράμμισε ότι το διάστημα από την αρχή Μαΐου έως το τέλος του καλοκαιριού είναι καθοριστικό για τις οικονομικές υποχρεώσεις του συλλόγου προς νυν αλλά κυρίως προς πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας. Σχεδόν όλοι οι διακανονισμοί οφειλομένων της ΠΑΕ έχουν δόση εντός του Ιουνίου, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν τον Μάιο και μετά τον Αύγουστο. Οι Πράσινοι θα πρέπει να είναι εντελώς τυπικοί στους διακανονισμούς για να μην αντιμετωπίσουν απρόσμενο πρόβλημα με την UEFA ενόψει της ευρωπαϊκής συμμετοχής τους.

Ο Αλαφούζος επεσήμανε ότι η ανάγκη ρευστότητας είναι μεγάλη γι’ αυτό λήφθηκε η απόφαση να βγουν τόσο γρήγορα προς διάθεση τα εισιτήρια διαρκείας αλλά και η νέα φανέλα.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ προκειμένου να μπουν χρήματα στην ομάδα. Το ερώτημα είναι ποιοι θα βάλουν χρήματα στην Α.Μ.Κ. Το πιθανότερο είναι ότι θα βάλει ο ίδιος ο Αλαφούζος ένα σημαντικό ποσό και δεν αποκλείεται να υπολογίζονται τα 2 εκατ. ευρώ που έχει υποσχεθεί ότι θα βάλει στην ομάδα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Σχετικά άρθρα