Στον Πάπα Φιορεντίνα και Νάπολι (video)

Τόσο η Νάπολι όσο και η Φιορεντίνα επισκέφθηκαν τον Πάπα Βενέδικτο το πρωί της Παρασκευής, παίρνοντας την ευλογία του πριν τον τελικό του Κόπα Ιτάλια.
Ο Ποντίφικας δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για το ποδόσφαιρο από την παιδική του ηλικία και δέχθηκε με χαρά τις δύο ομάδες, πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση για την κούπα, το Σάββατο.
Ο ηγέτης της καθολικής εκκλησίας μίλησε με παράγοντες, ποδοσφαιριστές και προπονητές ενώ στη συνέχεια έκανε δηλώσεις και στους δημοσιογράφους, στέλνοντας το μήνυμα του προς όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.
«Το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο είναι ένα κοινωνικό γεγονός που απαιτεί την μέγιστη υπευθυνότητα από ποδοσφαιριστές και προπονητές. Αν επικρατήσει ο οικονομικός παράγοντας τότε μπορεί να αλλοιώσει όλα όσα αγαπάμε στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ώστε να υπάρχει αξιοπρέπεια και οι ποδοσφαιριστές, ως είδωλα των οπαδών, πρέπει να ξέρουν ότι είναι πάντα στο επίκεντρο. Ολοι έχετε μεγάλη ευθύνη και όλοι θα πρέπει να είστε σωστοί και να αντεπεξέλθετε στις προσδοκίες».

Σχετικά άρθρα