«Μετράει το τέλος και όχι η κανονική περίοδος»

«Κατακτήσαμε και μάλιστα με σημαντική διαφορά από την επόμενη ομάδα την τρίτη θέση, αλλά αυτό που μετράει είναι το τέλος και όχι η κανονική περίοδος», τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εν όψει της έναρξης των πλέι οφ, για την πρώτη φάση των οποίων ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον ΚΑΟΔ, και μετά την ήττα των «κυανέρυθρων» από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Α1.

«Πριν ξεκινήσω να μιλήσω για το παιχνίδι, να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και τον κόουτς για την ευρωπαϊκή πορεία», δήλωσε αρχικά ο κόουτς του «Ιστορικού», που έχει δουλέψει για τρία χρόνια ως συνεργάτης στο τεχνικό επιτελείο των «ερυθρολεύκων».

«Θεωρώ πως αμφότερες οι ομάδες χρησιμοποίησαν αυτό το ματς για τη δύσκολη συνέχεια στα πλέι οφ», συνέχισε ο Σφαιρόπουλος και σχολίασε: «Είχαμε και καλά και άσχημα σημεία στο παιχνίδι. Στην άμυνα είχαμε πολλά προβλήματα στην πρώτη περίοδο, δώσαμε εύκολους πόντους στον Ολυμπιακό μέσα από τη ρακέτα. Λόγω της βελτίωσης της άμυνας στο δεύτερο δεκάλεπτο, καταφέραμε και βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση. Εμείς δεν σταματήσαμε να παλεύουμε, ο Ολυμπιακός λόγω της ποιότητας τους έπαιρνε όποτε ήθελε διαφορά, αλλά εμείς δεν τα παρατήσαμε».

«Πλέον το σημαντικό είναι η συνέχεια, σίγουρα είναι σημαντικό ότι κατακτήσαμε και μάλιστα με σημαντική διαφορά από την επόμενη ομάδα την τρίτη θέση, αλλά αυτό που μετράει είναι το τέλος και όχι η κανονική περίοδος», τόνισε ο προπονητής του Πανιωνίου και πρόσθεσε: «Πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στον ΚΑΟΔ και θα αρχίσουμε από αύριο την προετοιμασία μας».

Το σημερινό ματς βοήθησε τους «κυανέρυθρους» για την προετοιμασία τους για τα πλέι οφ, σύμφωνα με τον Βασίλη Σίμτσακ, τον 33χρόνο σέντερ του «Ιστορικού»: «Ξέραμε πως θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα. Στη δεύτερη περίοδο βελτιώσαμε την πικ εν ρολ άμυνα μας και μπορέσαμε να μείνουμε σε επαφή με το σκορ. Στο τέλος ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη δίκαια. Το παιχνίδι αυτό μας βοήθησε ενόψει των πλέι οφ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πλέον και σωματικά, αλλά και πνευματικά για τα παιχνίδια με τη Δράμα».

Σχετικά άρθρα