Μπενίτεθ: «Πιο θετική η σεζόν μας»

Ο Ράφα Μπενίτεθ κατέκτησε το Κόπα Ιτάλια στην πρώτη του χρονιά στη Νάπολι οπότε δεν είχε λόγο να μην είναι ευτυχισμένος μετά την λήξη του τελικού.

«Νομίζω ότι ήταν ένα όμορφο ματς. Είχαμε τον έλεγχο στην αρχή με το σκορ στο 2-0 και έμοιαζε απλό αλλά η Φιορεντίνα κατάφερε να ξαναμπεί στον αγώνα. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει νωρίτερα το τρίτο γκολ αλλά δουλέψαμε επίσης καλά στην άμυνα και η ομάδα έδειξε χαρακτήρα όταν έμεινε με 10 παίκτες. Το έλεγα πάντα ότι αν χάναμε δεν θα άλλαζε κάτι ενώ τώρα που νικήσαμε γίνεται πιο θετική η σεζόν μας. Οι οπαδοί είδαν ότι η ομάδα έπαιξε στο 100% και αυτό είναι το σημαντικό» έλεγε με το χαμόγελο στα χείλη ο Μπενίτεθ μετά το τέλος της αναμέτρησης, για να αναφερθεί στη συνέχεια στον πρωταγωνιστή -με τα δύο γκολ που πέτυχε- Λορέντσο Ινσίνιε.

«Υπάρχουν συζητήσεις για το αν θα πάει στο Μουντιάλ με την Ιταλία. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να πάει γιατί μπορεί να κάνει την διαφορά σε κάθε ματς. Ξέραμε ότι θα νικήσουμε όλοι μαζί ή θα χάσουμε όλοι μαζί. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση μας απέναντι σε μια δυνατή ομάδα που δούλεψε σκληρά, όπως η Φιορεντίνα. Αφιερώνω το κύπελλο στην οικογένεια μου, τους φίλους μου και τους οπαδούς που είναι κοντά μας κάθε μέρα».

Σχετικά άρθρα