Ζήκος: «Φτιάχνουμε τη νέα γενιά της ΑΕΚ»

Η ΑΕΚ αναγεννάται από τις στάχτες της και χτίζει γερές βάσεις στο νέο οικοδόμημά της για να κυριαρχήσει ξανά. Για πρώτη φορά στην Ένωση έχουν ρίξει τόσο μεγάλη προσοχή στις ακαδημίες και με επικεφαλής τον Άκη Ζήκο, που έχει τη βοήθεια ανθρώπων με εμπειρία, στοχεύουν να εμφυσήσουν τη φιλοσοφία της στη νέα γενιά.  
«Πρέπει να βγούμε από τη νοοτροπία και τη λογική αν πήραν πρωτάθλημα οι ακαδημίες ή πόσο ήρθαν στα παιχνίδια τους. Δεν πρέπει να είναι αυτός ο στόχος, αλλά να παίζουν σωστό ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό να έρχονται οι νίκες. Πρέπει να δούμε την υπόθεση ξεχωριστά από τον πρωταθλητισμό που επιβάλλεται να κάνει η πρώτη ομάδα», δηλώνει στο «Goal».
«Είμαι σίγουρος πως σε δύο χρόνια όλα τα παιδιά θα θέλουν να έρθουν στην ΑΕΚ γιατί πιστεύω πως αυτή την επιστημονική υποστήριξη δεν την έχει καμία ομάδα. Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει αυτό το κομμάτι, ο Ερίκ Μπουρακί, για μένα είναι κορυφαίος σε αυτό που κάνει», προσθέτει.
Ο δόκτωρ Ερίκ Μπουρακί έχει αναλάβει να «χτίσει» τους οργανισμούς των εκκολαπτόμενων παικτών έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε συνθήκες πρωταθλητισμού. «Ο στόχος είναι ένας: να φτιάξουμε υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστές για την ΑΕΚ. Από την αρχή είπαμε και έγινε δεκτό από όλους πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 3-4 χρόνια για να παράγουμε παίκτες. Είναι πιθανό ακόμη και σε δύο χρόνια να υπάρχει παίκτης της ακαδημίας στην πρώτη ομάδα, αλλά είναι απίθανο να πούμε πως οπωσδήποτε θα γίνει αυτό. Υπάρχουν πολλές ελπίδες για κάποιους παίκτες, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη να δούμε πώς θα εξελιχθούν», τονίζει.
«Υπάρχει μια αλυσίδα για να γίνει κάποιος επαγγελματίας: πρώτα να βρούμε μικρούς παίκτες με τεχνική και ταλέντο. Εμείς πρέπει να έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να εξελίξουμε τα παιδιά. Μετά πρέπει να περιμένουμε την ηλικία της εφηβείας, από τα 14 μέχρι τα 18, πώς θα αντιδράσουν σωματικά και τις ιδιαιτερότητες που θα έχει το κάθε παιδί. Το ιδανικό είναι να έχουμε παίκτες σε ηλικία 13-14 ετών, ώστε σε 3-4 χρόνια να είναι έτοιμοι», αναφέρει.

Σχετικά άρθρα