Το βλέμμα στο μέλλον των παιδιών

Ολοκληρώθηκε το 3ο τουρνουά των Σχολών του Θρύλου, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να μιλά για το «αύριο» των παιδιών που μπορεί να καλυτερεύσει!

Με τεράστια επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή, διεξήχθησαν την Κυριακή στο Ρέντη οι τελικοί του 3ου τουρνουά των Σχολών του Ολυμπιακού, στο Ρέντη! Η διοργάνωση που πλέον γίνεται θεσμός, ολοκληρώθηκε έτσι με τον καλύτερο τρόπο, υπό το βλέμμα του Προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου μας έδωσε το παρών στο Ρέντη, έστειλε το δικό του μήνυμα για το αύριο, με γνώμονα τη σκληρή δουλειά και την προσπάθεια και βράβευσε τους νικητές, μικρούς αθλητές του Ολυμπιακού!

«Βασική μας προτεραιότητα είναι αυτά τα παιδιά. Θέλουμε το φυτώριό μας να είναι ελληνικό και να δούμε σε λίγα χρόνια αυτά τα παιδιά να πρωταγωνιστούν στην ομάδα μας. Το πιο σημαντικό είναι να μάθουν από πολύ μικρή ηλικία να αγωνίζονται τίμια. Είναι κάτι που θα τους βοηθήσει στη ζωή τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να βασίζονται στις δυνάμεις τους. Να δουλεύουν σκληρά και να ξέρουν ότι δεν θα τους χαριστεί κανείς! Όπως άρχισαν στον αθλητικό στίβο, δίνοντας τα πάντα, προκειμένου να πρωταγωνιστήσουν, έτσι πρέπει να συνεχίσουν και στο υπόλοιπο της ζωής τους.

Εύχομαι ό,τι καλύτερο για αυτά τα παιδιά. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια και να κάνουμε κάθε χρόνο και περισσότερα πράγματα. Σας χρειαζόμαστε κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια. Είμαστε εδώ, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με έργα. Και για τον Ολυμπιακό και για τον Πειραιά. Δύο μεγάλες αγάπες, το πάθος μας. Και κάθε μέρα προσπαθούμε για το καλύτερο»!

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που έδωσαν το παρών στο Ρέντη, για να καλύψουν το τουρνουά, σημείωσε: «Πρέπει αυτά τα παιδιά να μάθουν να αγωνίζονται σκληρά, διότι αυτό θα τους βοηθήσει στη ζωή τους. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Μετά από σκληρή δουλειά βλέπουμε τα παιδιά μας να πρωταγωνιστούν και να συνεχίζουν να αγωνίζονται όσο πιο σκληρά γίνεται για να πετύχουν τους στόχους τους. Κάνει πολύ καλό και στην οικογένειά τους και στο σχολείο, αλλά στη ζωή τους για το μέλλον, το ότι έχουν μάθει -επαναλαμβάνω- να αγωνίζονται σκληρά. Να μην τους χαρίζεται κανείς και να προσπαθούν για το καλύτερο, τίμια. Είμαστε εκεί.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο μια ποδοσφαιρική ομάδα η οποία κερδίζει πρωταθλήματα. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος σε αυτή τη χώρα. Τα περισσότερα τμήματα, είτε μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, κολύμβηση, πρωταγωνιστούν, παίρνουν τίτλους. Αλλά εκτός από αυτό, αν δείτε τη δουλειά που γίνεται καθημερινά, από τους προπονητές, τους συνεργάτες τους, τα ίδια τα παιδιά, στον Πειραιά, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, στις Σχολές και τις Ακαδημίες, είναι λειτούργημα. Πρέπει να συνεχιστεί και να πετύχει! Έχουμε μάθει, μέσα από τη σκληρή δουλειά, να πετυχαίνουμε όλους τους στόχους μας και να κερδίζουμε.

Τώρα το τελευταίο στοίχημα είναι ο Πειραιάς. Πρέπει να κάνουμε πράγματα για τον Πειραιά, να ευαισθητοποιηθούμε και να τα κάνουμε άμεσα. Μπορούμε. Να μείνει για τα παιδιά του Πειραιά μία υποδομή που θα τους ακολουθεί για γενεές και γενεές. Είμαστε εκεί για να το πράξουμε, το συντομότερο δυνατόν»!

Από το πρωί της Κυριακής στο Ρέντη βρέθηκαν εκατοντάδες παιδιά, αλλά και γονείς, οι οποίοι περήφανοι παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των μικρών στον αγωνιστικό χώρο! Οι αγώνες έγιναν κατά τη διάρκεια του πρωινού, μέχρι και το μεσημέρι, οπότε ολοκληρώθηκαν, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία της απονομής και των βραβεύσεων!

Στους αγώνες συμμετείχαν οι Σχολές του Ρέντη, του Καραϊσκάκη, του Αλίμου, του Ελαιώνα, των Σεπολίων, του Χαλανδρίου, της Βάρης, της Θεσσαλονίκης, ενώ στους τελικούς ο Ταύρος κέρδισε 5-2 τον Ελαιώνα και ο Άλιμος κέρδισε 3-0 τον Ταύρο και τερμάτισε πρώτος!

Το παρών στην υπέροχη αυτή διοργάνωση έδωσε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές για το καλύτερο σε όλα τα παιδιά και τους γονείς, φυσικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Θρύλος ΑΕ, κ. Γιώργος Παύλου, η Ειρήνη Νταϊφά, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κα, Κατερίνα Μυλωνά, καθώς και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Κώστας Καραπάς. Τον όμιλο Fortnhet-Nova, χορηγού της Ακαδημίας και των Σχολών του Ολυμπιακό, εκπροσώπησε ο Αλέξης Καναβός. Παρών ήταν και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Αριέλ Ιμπαγάσα!

Πρώτος σκόρερ στις ηλικίες 2005-06 αναδείχθηκε ο νεαρός Διαμαντόπουλος από τον Ελαιώνα! Ο μικρός Κιόρι από τον Ταύρο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στις ηλικίες 2003-04, ενώ MVP των ηλικιών 2005-06 ήταν ο Παναγιώτης Ράντης από τα Σεπόλια! MVP των ηλικιών 2003-04 ήταν ο Γιώρος Τσιλιβάκος από τον Ταύρο! Βραβεία fair play πήραν οι σχολές Καραϊσκάκη και Σεπολίων, από τον Γρηγόρη Γεωργάτο, ενώ ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, βράβευσε τις δύο πρώτες ομάδες του τουρνουά, τον Άλιμο και τον Ταύρο!

Το ραντεβού, πλέον, ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά, σε αυτό τον υπέροχο θεσμό για τα παιδιά!

Σχετικά άρθρα