Thessaloniki Street Relays 2014: Ένα μεγάλο αθλητικό πάρτι!

Ένα αθλητικό πάρτυ στήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους Θεσσαλονικείς! Η πρώτη Σκυταλοδρομία Δρόμου 10 χιλιομέτρων στην Θεσσαλονίκη, “Thessaloniki Street Relays 2014” ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία, η οποία αποτυπώθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αλλά και στα πρόσωπα των συμμετεχόντων που απόλαυσαν κάθε στιγμή του αθλητικού γεγονότος. 
Άνθρωποι όλων των ηλικιών έδωσαν σκυτάλη στον αθλητισμό, την φιλία, τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από ένα αγώνισμα που μετατράπηκε από ατομικό σε ομαδικό γύρω από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σκυταλοδρομία δρόμου, πεζοπορία, αλλά και σκυταλοδρομία για παιδιά περιελάμβανε η σημερινή (4/5) γιορτή του αθλητισμού και όλοι όσοι πήραν μέρος φόρεσαν το καλύτερο χαμόγελό τους και με σύμμαχο τον καιρό και την διάθεσή τους, έκαναν την διοργάνωση απολύτως πετυχημένη.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Euro 2004, η πρόεδρος του συλλόγου «Αγάπη», εθελόντρια δωρεάς οργάνων και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Ράπτη, έτρεξαν στην ίδια ομάδα με τον Απόστολο Χαριτωνίδη, τον παγκόσμιο πρωταθλητή στη κολύμβηση σε αγώνες αθλητών που έχουν υποστεί μεταμόσχευση οργάνου. Μαζί τους και ο Κωνσταντίνο Σεπετάς, υπεύθυνο πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας “Βίκος”, του ονομαστικού χορηγού των Street Relays.
Ήταν εκεί και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, διεθνής καλοθοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης το 2005 με την Εθνική ομάδα, που έτρεξε μαζί με τον πρώην καλαθοσφαιριστή και συμπαίκτη του, Παντελή Παπαϊωακείμ, αλλά και την αθλήτρια μπάσκετ του Άρη, Εύα Κατωπόδη.
Η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, Παναγιώτα Τσακίρη μαζί με τους υπόλοιπους σκιέρ, Μαρία Τσακίρη, Κωνσταντίνο Συκαρά και Σοφία Ράλλη, άφησαν το σκι και το χιόνι στην άκρη και έκαναν εξαιρετική επίδοση και σε θερμό κλίμα. 
Οι Έλληνες πρωταθλητές της ημιαντοχής Κώστας Νακόπουλος, Ανδρέας Δημητράκης, Εράλντο Κεράμα και ο Κύπριος πρωταθλητής Φάνης Μιχαηλάς ήταν όχι απλά παρόντες, αλλά και πρώτοι με επίδοση 28.52!
Την δεύτερη θέση στους άνδρες πήρε η ομάδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης “Στρεμπενιώτες” αποτελούμενη από τους Γιώργο Θάνο, Λουκά Δαγδηνέλη, Χαράλαμπο Τσακιρίδη και Θανάση Δαγδηνέλη με χρόνο 33:06.
Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Quattro Leoni (Γιώργος Μπάτζιος, Βησσαρίων Παιδοκούκης, Γιάννης Δημούδης, Γιάννης Σαββίδης) με χρόνο 33:35.
Στις γυναίκες, η Μικτή ομάδα στίβου αποτελούμενη από τις Αναστασία Μαρινάκου, Έντι Μούτσο, Φωτεινή Δαγκλή – Παγκότο και Ξανθίππη Ραυτοπούλου πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 31:54 και ακολούθησαν η ομάδα “Περνάμε Καλά” (Στεφανί Λεοντιάδου, Σκεύη Θρασύβουλου, Σταυρή Θρασύβουλου, Κωνσταντίνα Μάμαλη) με χρόνο 37:48 και η ομάδα του Ερμή (Βιβή Γιαμουρίδου, Ζακλίν Σίμου, Μήνια Πήλου, Αδελαϊδα Πήλου).
Στις μικτές ομάδες κυριάρχησαν οι ομάδες του ΝΟΘ. Η ΝΟΘ 3 αποτελούμενη από τους Λευτέρη Καραμάλη, Γιώργο Φυλαχτό, Μαρία Περγούλη και Βαγγέλη Γιατζίδη πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 33:11. Η ΝΟΘ 2 με τους Στέλλα Κουμπλή, Άννα Ιωάννου, Χάρη Αθανασίου, Θεοφάνη Ρίζο πήρε την δεύτερη θέση με χρόνο 33:46 και η ΝΟΘ 1 με τους Αριστείδη Χρυσόπουλο, Πασχάλη Χατζηστράτη, Ειρήνη Μακαντάση και Δήμητρα Κουκλοτίδου πήρε την τρίτη θέση με χρόνο 35:55.

Σχετικά άρθρα