Τιμωρία για τον «Τζένι το ψοφίμι»

Οι… παρενέργειες από τα επεισόδια-στα οποία πυροβολήθηκαν και άνθρωποι-που έγιναν πριν από τον τελικό του Κυπέλλου, ανάμεσα στην Ναπολι και την Φιορεντίνα συνεχίζονται στην Ιταλία και ο «Τζένι το ψοφίμι» τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για πέντε χρόνια, για το μήνυμα που είχε στο μπλουζάκι του! Μιλάμε για τον αρχηγό των ultras της Νάπολι, που πριν από τον τελικό, μιλούσε με τον Μάρεκ Χαμσίκ για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα!
Να αναφέρουμε πως αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους φανατικούς οπαδούς της Νάπολι και στον αγώνα με την Κάλιαρι την Τετάρτη υπάρχουν φόβοι για επεισόδια. Φέρεται, μάλιστα, οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Νάπολι να έχουν τυπώσει και 30.000 μπλουζάκια για να διαμαρτυρηθούν για την κράτηση ενός εξ αυτών για τον πυροβολισμό οπαδού της Φιορεντίνα στην Ρώμη!
Ο Τζενάρο Ντε Τομάζο ή όπως είναι γνωστός στην Ιταλία «Τζένι το ψοφίμι» δεν είναι η πρώτη φορά που τιμωρείται με μια τέτοια ποινή. Τις προηγούμενες φορές είχε καταφέρει να κάνει ένσταση για την τιμωρία του. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο λόγος της τιμωρίας του αφορά στο μπλουζάκι που φορούσε, όταν μιλούσε με τον Μάρεκ Χαμσίκ, καθώς θεωρήθηκε ότι με αυτό υποκινούσε την βία. Το επίμαχο μπλουζάκι έγραφε… «Σπετσιάλε, ελεύθερος», και απευθυνόταν στον οπαδό της Κατάνια που είναι στην φυλακή για φόνο αστυνομικού το 2007 στο ντέρμπι με την Παλέρμο.
Την ίδια ώρα, στην Ιταλία τις τελευταίες ώρες υπήρχαν φήμες πως οργανωμένοι οπαδοί της Νάπολι έχουν παραγγείλει 30.000 μπλουζάκια για να διαμαρτυρηθούν για την κράτηση ενός εξ αυτών γιατί πυροβόλησε έναν οπαδό της Φιορεντίνα. Στα τραγικά γεγονότα που έγιναν στην Ρώμη! Οι φόβοι για αντιδράσεις από τους οπαδούς της Νάπολι είναι έντονοι και θα προσπαθήσουν με τα μπλουζάκια να ζητήσουν να αφεθεί ελεύθερος ο οπαδός της ομάδας που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον φίλο της Φιορεντίνα.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι αρχές στην Ιταλία είναι ενήμερες για τις κινήσεις των οπαδών της Νάπολι και έκαναν σαφές ότι με τέτοια κίνηση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή! Γίνονται, μάλιστα, ενέργειες να αποτραπεί μια τέτοιου είδους διαμαρτυρία από τους οπαδούς της Νάπολι. Οι αρχές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί ή να διακοπεί το παιχνίδι σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες…

Σχετικά άρθρα