Μπροστά σας θα βρείτε τον ΠΑΟΚ

Τον χτύπησαν τον ΠΑΟΚ από παντού. Η 6η Μαίου ηταν η πιο δύσκολη για το 2014. Από πολλές απόψεις. Τα χαστούκια έρχονταν το ένα μετά το άλλο. Πρώτα η περιβόητη επιτροπή «152» που αποφάσισε να μην δοθεί η έκταση στην Θέρμη για το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο που θέλει να κάνει ο Σαββίδης. Τα μέλη της επιτροπής που πληρώνονται από το ελληνικό κράτος, έκριναν πως δεν πρέπει να γίνει αυτή η επένδυση και να δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Θέρμη. Η δικαιολογία της απόρριψης, ηταν τα χρόνια διάρκειας της μίσθωσης. Για τέτοιο καραγκιοζλίκι μιλάμε. 

Η δεύτερη σφαλιάρα, ήρθε από την «ανεξάρτητη»… δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ . Απέρριψε την έφεση του ΠΑΟΚ, τον τιμώρησε με -3 βαθμούς για γεγονότα που δεν συνιστούν ούτε με το γράμμα του νόμου τον χαρακτηρισμό «εκτεταμένα επεισόδια».

Ακολούθησε η απόλυτα δικαιολογημένη τιμωρία του Ινσαουράλδε. Ο Αργεντινός έκανε μέγιστο λάθος και την πληρώνει. Καλά να πάθει. Είναι απλά άδικο για την ανοησία ενός παίκτη να χάνει η ομάδα του ένα ικανό – αγωνιστικά – στέλεχος.

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει τους δύο αγώνες που απομένουν εντός έδρας κεκλεισμένων των θυρών. Δεν θα έχει στήριξη από τους οπαδούς του. Συνηθισμένος είναι και σε αυτό. Εντός έδρας χωρίς κόσμο, στατιστικά, κερδίζει.

Η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ είναι διάτρητη νομικά. Ας αξιοποιήσει ο ΠΑΟΚ όλα τα ατού που έχει, ας συνεχίσει με απόλυτα νομικά επιχειρήματα την αντεπίθεσή του, ας πάει στα διαιτητικά δικαστήρια και ας τους ξεγυμνώσει. Τόσα χρόνια που παρακολουθώ ποδόσφαιρο, ποτέ μα ποτέ δεν ελήφθη μία τέτοια πρωτοφανή απόφαση. Ούτε καν όταν δέρνονταν επί μισή ώρα οπαδοί του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού το 2005 στην Νέα Σμύρνη. Πρωτοδίκως τότε είχαν τιμωρηθεί και οι δύο, με αφαίρεση τριών βαθμών, μηδενισμό στο παιχνίδι και τέσσερα μάτς κεκλεισμένων των θυρών. Στην επιτροπή εφέσεων ως διά μαγείας βεβαίως, και αθωώθηκαν και ορίστηκε να γίνει ένα παιχνίδι το οποίο δεν είχε αρχίσει ποτέ εξαιτίας του απίστευτου ξύλου. Κανείς δεν ξεχνά τι συνέβη το 2005. Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τα δεκάδες αλλεπάλληλα  λάθη σε βάρος του ποδοσφαίρου που έχουν γίνει και τις αντίστοιχες αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής εφέσεων. Και ήμαστε εδώ για να τα απαριθμήσουμε ένα προς ένα.

Το σήμερα μας νοιάζει, το τώρα. Τον ΠΑΟΚ επιχείρησαν να τον «τελειώσουν», αλλά είναι γελασμένοι. Μπροστά σας θα βρείτε τον ΠΑΟΚ, πιο δυνατό, πιο αποφασισμένο, περισσότερο διεκδικητικό. Και η κόντρα του ΠΑΟΚ με όλο το σύστημα, θα είναι πρωτοφανής. Κανείς δεν έχει καταλάβει, ούτε στην ΕΠΟ, ούτε στην Λίγκα, μέχρι που θα φθάσει ο επίσημος ΠΑΟΚ. Όπως και κανείς δεν έχει καταλάβει πως εφαρμόζοντας τέτοιες πρωτοφανείς για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά χρονικά αποφάσεις για μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, βρίσκεσαι σε πόλεμο διαρκείας που δεν πρόκειται να τελειώσει εάν δεν υπάρξει ο οριστικός νικητής και ο υποδουλωμένος και χαμένος.

Θυμηθείτε το, ο ΠΑΟΚ θα επιμείνει μέχρι να αλλάξουν οριστικά οι διοικήσεις των ενώσεων, μέχρι να πειστούν οι περισσότερες ομάδες από τον «συνεταιρισμό» πως αυτό που συμβαίνει επί σειρά ετών στο ποδόσφαιρο, δεν βοηθά, κανέναν. Παρά μόνο έναν. Και αυτός ο ένας, πρέπει να συμβιβαστεί με την πλειοψηφία. Αργά ή γρήγορα, αυτό θα γίνει.

Σχετικά άρθρα