«Έχουμε το μομέντουμ, να τελειώσουμε την σειρά»!

«Έχουμε το μομέντουμ, θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, να νικήσουμε και να τελειώσουμε την σειρά στο δεύτερο παιχνίδι», υπογράμμισε ο Λεωνίδας Κασελάκης εν όψει του αυριανού (8/5, 8 μ.μ., Novasports 3) αγώνα του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Νέα Κηφισιά για την σειρά της πρώτης φάσης των πλέι οφ, που θα γίνει στο Ζηρίνειο.
«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι βγάλαμε πολύ ενέργεια στην άμυνά μας και δεχόμασταν πολύ δύσκολα καλάθια από τον αντίπαλο», παρατήρησε ο 24χρόνος φόργουορντ του «Δικέφαλου» για την χθεσινή (6/5) συνάντηση των δύο ομάδων στο «Παλατάκι», στην οποία ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0. «Αυτό θα πρέπει να το δείξουμε και στο δεύτερο παιχνίδι», σημείωσε ο Κασελάκης και εξήγησε: «Στην επίθεση κολλήσαμε κάποια στιγμή και θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις, έτσι ώστε να μην συμβεί ξανά. Είναι πολύ βασικό στοιχείο στην προσπάθειά μας το ότι νικήσαμε το πρώτο παιχνίδι. Εμείς ωστόσο θεωρούμε ότι έχουμε κερδίσει απλά στο πρώτο ημίχρονο της σειράς, αλλά για να έχει αντίκρισμα η νίκη μας θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Πέμπτης».
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, η Κηφισιά είναι έμπειρη ομάδα κι επειδή εμείς έχουμε το μομέντουμ, θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, να νικήσουμε και να τελειώσουμε την σειρά στο δεύτερο παιχνίδι», τόνισε ο 24χρόνος φόργουορντ του «Δικέφαλου» και σχολίασε σχετικά με την σημασία των πλέι οφ και το επιπλέον κίνητρο που έχουν παίκτες σε αυτή την φάση του πρωταθλήματος: «Όπως λένε στην Αμερική, αλλά μας το λέει και ο D.J., η κανονική περίοδος είναι για τους προπονητές και τα Playoffs για τους παίκτες. Ξέρουμε ότι τα παιχνίδια πλέον είναι πολύ πιο σημαντικά και έχουν χαρακτήρα ‘’δίχως αύριο’’, ουσιαστικά σφραγίζουν εάν μία χρονιά είναι επιτυχημένη ή όχι και για αυτό η συγκέντρωσή μας θα πρέπει να είναι σε κορυφαίο επίπεδο, για να μην υπάρξουν διαστήματα στα οποία η ομάδα χάνεται μέσα στο γήπεδο κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβεί».
«Το βασικό μας στοιχείο πρέπει να είναι η άμυνα, γιατί από εκεί παίρνουμε ενέργεια και για την καλή δουλειά που πρέπει να κάνουμε και στην επίθεση και να τελειώσουμε την δουλειά», εξήγησε ο Κασελάκης.
Ο ΠΑΟΚ αναχώρησε για την Αθήνα με τους εξής παίκτες να περιλαμβάνονται στην αποστολή από τον Σούλη Μαρκόπουλο: Μαρκ Πέιν, Ντι Τζέι Κούπερ, Κώστα Χαραλαμπίδη, Απόλλωνα Τσόχλα, Μιχάλη Τσαϊρέλη, Γιώργο Δέδα, Βαγγέλη Μαργαρίτη, Νίκο Καλλέ, Γιώργο Μπόγρη, Λεωνίδα Κασελάκη, Μιχάλη Λιάπη και Αντώνη Κόνιαρη.

Σχετικά άρθρα