Καπογιάννη: «Ανταμείφθηκαν οι κόποι μας»

Το Ελληνικό για πρώτη φορά στην ιστορία της, κατέκτησε το πρωτάθλημα και η αρχιτέκτονας της μεγάλης αυτής επιτυχίας, είναι η Ελένη Καπογιάννη τόνισε ότι το τρόπαιο αυτό είναι η ανταμοιβή των κόπων όλων των μελών της ομάδας. 
Η προπονήτρια, Ελένη Καπογιάννη μίλησε για την πορεία του Ελληνικού από την αρχή της σεζόν μέχρι την κατάκτηση του νταμπλ σε Κύπελλο και Πρωταθάλημα. Η Ελληνίδα κόουτς παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (www.sepk.com). Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος που την οδήγησε στο πρώτο νταμπλ της προπονητικής καριέρας:«Υπάρχει χαρά, ικανοποίηση και δικαίωση γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι μας. Θεωρώ ότι το Ελληνικό έπαιξε μπάσκετ με όλη τη σημασία της λέξης, καθώς δεν κρυφτήκαμε, βγήκαμε μπροστά και παίξαμε ελκυστικό μπάσκετ κάτι που έχει ανάγκη το γυναικείο μπάσκετ για να μπορέσει να αυξήσει τη δημοτικότητα του.
Από εκεί και πέρα είναι ευλογία για κάθε προπονητή ή παίκτρια να βρίσκεται σε ένα τέτοιο σύλλογο που του παρέχονται όλα και το μόνο που έχει να κάνει είναι να προσηλωθεί στο έργο του. Υπάρχει οργάνωση, μεθοδικότητα και χωρίς φανφάρες υπάρχει ένα σχέδιο που ακολουθείται από όλους. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους συνεργάτες προπονητές (Γιώργος Παντελάκης, Σταυρούλα Πρασσά και Κλαίρη Μαρτινοπούλου) και το υπόλοιπο επιτελείο μου γιατί έδωσαν και δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό κάνοντας εξαιρετική δουλειά. Φυσικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια κι ευχαριστίες στις αθλήτριες που είναι πάντα οι μεγάλες πρωταγωνίστριες».
Για την σειρά των τελικών με τον Πρωτέα Βούλας:«Κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Ο Πρωτέας είναι μία αξιόμαχη ομάδα και δεν είναι τυχαίο που έφτασε μέχρι εδώ. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του Πρωτέα για την προσπάθεια και την πορεία της.
Εμείς εκμεταλλευτήκαμε το 2-0 της κανονικής περιόδου και το βάθος του ρόστερ μας.Φανήκαμε διαβασμένοι σε όλα τα ματς, είχαμε συνέπεια στο πλάνο μας και κρατήσαμε όπως είχαμε θέσει ως στόχο τον Πρωτέα στους 55 πόντους. Πιστεύαμε ότι αν κρατούσαμε τον αντίπαλο σε χαμηλό σκορ θα καταφέρουμε να πετύχουμε περισσότερους πόντους κάτι που έγινε τελικά».
Για την πορεία που είχε το Ελληνικό όλη τη σεζόν στο πρωτάθλημα:«Σαν αποτέλεσμα είναι ονειρικό, όμως δεν ήταν εύκολο. Είχαμε όλη τη χρονιά μόλις μία ήττα. Σε αυτό μας βοήθησε ότι πηγαίναμε παιχνίδι με παιχνίδι και κρατήσαμε τη συγκέντρωση μας σε καλά επίπεδα χωρίς να ξεφύγει το μυαλό μας.
Πρώτοι εμείς βάλαμε πίεση στον εαυτό μας και δεν μας επηρέασε ο τίτλος του φαβορί που είχαμε από την αρχή της σεζόν. Εμείς είχαμε θέσει εκεί τον πήχη. Δεν είναι θέμα αλαζονείας το να θέτεις στόχους γιατί πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε αυτά που θέλαμε».
Για την επόμενη ημέρα της ομάδας:«Αρχικά θέλουμε να ξεκουραστούν οι παίκτριες για λίγες ημέρες. Όσον αφορά το προπονητικό επιτελείο, εμείς έχουμε να οργανώσουμε το πλάνο της μεταβατικής περιόδου και να βάλουμε κάτω τις σκέψεις μας για την επόμενο χρονιά ώστε να φτιαχτεί το πλάνο.
Πριν κλείσουμε θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους προπονητές, στους οποίους όποτε απευθύνθηκα για βοήθεια έδωσαν απλόχερα την γνώση και την εμπειρία τους. Αυτή είναι η έννοια του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών κι αυτό που βοηθάει πραγματικά για να προχωρήσει μπροστά και να εξελιχθεί η ελληνική σχολή προπονητών».
 

Σχετικά άρθρα