«Πόρτα» ΝΒΑ σε Ομπράντοβιτς

Σύμφωνα με 45 παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, καταλληλότερος προπονητής για να βρεθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το ΝΒΑ είναι ο Έτορε Μεσίνα .

Ο  Μεσίνα ήταν βοηθός προπονητή στους Λέικερς την περίοδο 2011-2012 πριν αναλάβει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο γεννημένος στη Βοστώνη, Ισραηλινός Ντέιβιντ Μπατ ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. 

Μπλατ και Μεσίνα πήραν τις 33 από τις 45 πρώτες ψήφους για τη θέση του προπονητή που είναι ικανότερος να κοουτσάρει στο ΝΒΑ. Οι 14 από τους 45 παίκτες που ρωτήθηκαν από το Hoopshype.com έχουν εμπειρία στο ΝΒΑ.

Ο πολυνίκης της Ευρωλίγκας με 8 τρόπαια στο παλμαρέ του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κρίθηκε πως δεν ταιριάζει στο στιλ του ΝΒΑ. “Δεν μπορώ να φανταστώ τον Ομπράντοβιτς στο ΝΒΑ. Οι παίκτες θα “επαναστατήσουν” σε δύο εβδομάδες. Πολλές φωνές και πολύ βρισίδι. Το ΝΒΑ είναι το πρωτάθλημα των παικτών και όχι των προπονητών.” δηλώνει αθλητής που συμμετείχε στην ψηφοφορία. 

Τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας.

                                                  Πρώτης θέσης ψήφοι     Δεύτερης θέσης ψήφοι     Τρίτης θέσης ψήφοι

1. Ettore Messina (CSKA Moscow)                   16                             17                               5

2. David Blatt (Maccabi Tel Aviv)                    17                             14                               6

3. Zeljko Obradovic (Fenerbahce)                   6                               4                               10

4. Xavi Pascual (FC Barcelona)                       3                               –                                 2

5. Pablo Laso (Real Madrid)                           1                              1                                 4

6. Luca Banchi (Olimpia Milano)                      2                              3                                 – 

Σχετικά άρθρα