«Αισθάνομαι λύπη για τον κόσμο του ΠΑΟΚ»

Το παράπονο του για την απουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ από τους περισσότερους αγώνες της ομάδας έκανε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ. Μίλησε ακόμη για τον αγώνα που ξεχώρισε στα 36 χρόνια που είναι στους πάγκους.
Ο κόουτς του «Δικέφαλου» άρχισε την αναφορά του στην συνέντευξη Τύπου με εγκώμια για την ΑΕΝΚ: «Συγχαρητήρια στην Κηφισιά, είναι μία πολύ καλή ομάδα, που μας προβλημάτισε. Ήταν δύσκολος αντίπαλος. Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για την φιλοξενία».
«Τεράστια η βοήθεια του Χάρη»
«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν μέχρι σήμερα», επισήμανε ο Μαρκόπουλος και τόνισε: «Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι, προσπαθήσαμε όλοι μαζί να φτιάξουμε το ρόστερ της ομάδας, θέλαμε σίγουρα να κάνουμε κάτι παραπάνω. Ήταν μεγάλη η προσπάθεια όλης της διοίκησης, του τιμ και του τζένεραλ μάνατζερ. Βοήθησαν πολύ για να φτάσουμε ως εδώ, όπως και όλοι μου οι συνεργάτες, ο γυμναστής μας Παναγιώτης Βασιλείου, ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Τσουκαλάς, ο φροντιστής μας Μανόλης Βαλλιάνος, οι γιατροί μας Θεόφιλος Μπέλης και Κώστας Σαμαράς, όλοι οι άνθρωποι της ομάδας και κυρίως τους συνεργάτες μου προπονητές, τον Παντελή Μπούτσκο και τον Χάρη Μαρκόπουλο, που έκαναν την περισσότερη δουλειά. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για τον γιο μου, που τον έχω δίπλα μου, αλλά η βοήθειά που είχα όλη αυτή την περίοδο ήταν τεράστια. Να μου λέει ιδέες, με βοήθησε απεριόριστα όπως και όλη την ομάδα.
«Ελπίζω να συνεχίσουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα επίπεδα», ευχήθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ και εξομολογήθηκε: «Αισθάνομαι λύπη γιατί αυτή η ομάδα έχει τόσο κόσμο που πηγαίνει στο γήπεδο στο ποδόσφαιρο, αλλά όχι στο μπάσκετ. Δεν είμαστε ομάδα ΝΒΑ, δεν είπαμε ότι είμαστε σούπερ ομάδα, αλλά οι φίλαθλοί μας πρέπει να έρθουν στο γήπεδο για να βοηθήσουν πρώτα τον ΠΑΟΚ και μετά τους παίκτες και τον προπονητή για την προσπάθεια που έχουν κάνει».
«Το πιο ξεχωριστό παιχνίδι από τα 600 αγώνες νομίζω ότι ήταν ο δεύτερος τελικός του Κυπέλλου Κόρατς», είπε για το προσωπικό ρεκόρ συμμετοχών στην Α1 και στην Α’ Εθνική ο Μαρκόπουλος και πρόσθεσε: «Θα έλεγα και τον πέμπτο τελικό με τον Ολυμπιακό εκείνη την χρονιά, αλλά εκείνο το παιχνίδι δεν τελείωσε φυσιολογικά».
«Όλοι θέλουν να είναι πρωταγωνιστές οι παίκτες στο γήπεδο», σχολίασε ο κόουτς του «Δικέφαλου» για τα παράπονα της ΑΕΝΚ για την διαιτησία και εξήγησε: «Πάντα υπάρχουν κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται. Εγώ δεν είμαι αρμόδιος για το εάν εφαρμόστηκαν σωστά. Αλλά εμείς πρέπει να βρούμε τρόπο να έρθουν στο γήπεδο οι φίλαθλοι. Δείτε τι γίνεται και στο ποδόσφαιρο. Ο αθλητισμός είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο τρόπου συμπεριφοράς διαμόρφωσης χαρακτήρων, θα πάρετε τον γιο σας εάν είναι 8-10 χρονών στο ποδόσφαιρο; Λάθη πάντα θα γίνονται και πάντα θα υπάρχει σε κάθε σφύριγμα αυτός που ευνοείται και αυτός που αδικείται».
«Πέρυσι ήμουν στα δύσκολα»
Με τα καλύτερα λόγια για την Νέα Κηφισιά μίλησε και ο Γιώργος Δέδας, ο 34χρόνος φόργουορντ του ΠΑΟΚ: «Θα ξεκινήσω από τον αντίπαλο. Μας προβλημάτισε όλες τις φορές που παίξαμε η ομάδα της Κηφισιάς. Μπασκετικά ήταν άρτια δομημένη. Έπαιξε καλό μπάσκετ, τους δίνουμε συγχαρητήρια σαν νεοφώτιστη ομάδα και εύχομαι κάθε χρόνο και καλύτερα. Ευχαριστούμε και για την φιλοξενία».
«Εγώ ήρθα να μιλήσω αυτή την φορά, γιατί το ζήτησα, επειδή ήμουν πέρσι στο Ρέθυμνο, στα δύσκολα, που η ομάδα είχε αποκλειστεί», εξήγησε ο Δέδας για την παρουσία του στην συνέντευξη Τύπου και υπογράμμισε: «Συγχαρητήρια σε όλους για την πρόκριση. Ήταν δύσκολο το πρώτο μισό της σεζόν, με τα ταξίδια και την κούραση, που μας ανάγκασε να κάνουμε ήττες που δεν συνηθίζουμε. Πήραμε το πλεονέκτημα και το υπερασπιστήκαμε. Έχουμε μπροστά μας τον Παναθηναϊκό. Θα μπούμε να παίξουμε και όπου βγει, να κάνουμε ότι καλύτερο και ότι περισσότερο μπορούμε. Τα τελευταία χρόνια που η ομάδα περνά στην τετράδα, δύο φορές από ότι ξέρω από τότε που ήρθε στο νέο της γήπεδο, έτυχε να είμαι και εγώ, αλλά και ο κόουτς εδώ».
Ο 34χρόνος φόργουορντ θυμήθηκε στην συνέχεια την κατάκτηση της τρίτης θέσης της βαθμολογίας από τον ΠΑΟΚ πριν από τρία χρόνια μετά την σειρά των αναμετρήσεων κόντρα στον Άρη: «Την προηγούμενη φορά, το 2011 ζήσαμε μία εκπληκτική σειρά και μία φανταστική ατμόσφαιρα στο γήπεδο κι αυτό ελπίζω να γίνει και τώρα. Θέλουμε να δούμε τον κόσμο σε αυτό το γήπεδο, σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα». «Να δώσω και συγχαρητήρια στον κόουτς για τα 600 παιχνίδια που συμπλήρωσε», είπε στον επίλογο ο Δέδας.

Σχετικά άρθρα