Σαλάτα ρόκα, παντζάρι, φινόκιο και βινεγκρέτ πορτοκάλι από τον Γιάννη Λουκάκο

<div class="quantity">ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ</div>
<div class="duration">45 λεπτά</div>
<h4>ΥΛΙΚΑ</h4>
<ul class="resizable">
<li>
<div class="list_title">Για τη σαλάτα</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>360 γρ. ρόκα καθαρισμένη</li>
<li>150 γρ. παντζάρι, κομμένο σε ροδέλες</li>
<li>100 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες</li>
<li>60 γρ. ραπανάκι, κομμένο σε φέτες</li>
<li>80 γρ. πορτοκάλι, φιλέτα</li>
<li>120 γρ. βινεγκρέτ πορτοκάλι</li>
<li>βασιλικό ψιλοκομμένο</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
</div>
</li>
</ul>
<div class="list_title">Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>5 γρ. μουστάρδα ντιζόν</li>
<li>200 γρ. χυμό πορτοκάλι</li>
<li>170 γρ. ηλιέλαιο</li>
<li>170 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
<h4>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</h4>
<p><strong>Για τη σαλάτα</strong></p>
<p>Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.</p>
<p><strong>Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι</strong></p>
<p>Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας.</p>
<p>Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.</p>
<p>Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και το συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.</p>
<p>Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.</p>
<p> </p>
<p>http://www.yiannislucacos.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα