Botox: Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να το κάνει η γυναίκα; thumbnail
ο Botox ελαττώνει ή εξαφανίζει παροδικά τις ρυτίδες έκφρασης γύρω από τα μάτια, στο μέτωπο και τις ρυτίδες συνοφρύωσης, ενώ χαρίζει στο πρόσωπο μια πιο ξεκούραστη όψη.

Botox: Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να το κάνει η γυναίκα;

Η χρήση της Αλλαντικής Τοξίνης στην αισθητική είναι μια ευρύτατα διαδεδομένη μη χειρουργική θεραπεία. Το Botox ελαττώνει ή εξαφανίζει παροδικά τις ρυτίδες έκφρασης γύρω από τα μάτια, στο μέτωπο και τις ρυτίδες συνοφρύωσης, ενώ χαρίζει στο πρόσωπο μια πιο ξεκούραστη όψη. Το Botox ή Vistabel ή Dysport αποτελούν φαρμακευτικές ονομασίες σκευασμάτων της αλλαντικής τοξίνης,που χρησιμοποιούνται για κοσμετικούς λόγους. Η θεραπείες με τα ενέσιμα αυτά υλικά ελαττώνουν ή εξαφανίζουν τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου.

Δράση

Η τοξίνη αυτή έχει την ιδιότητα να παρεμποδίζει τη νευρική ώση-ερέθισμα προς τους μιμικούς μύες και έτσι να αδρανοποιούνται αυτοί οι εκφραστικοί μύες προσωρινά. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να σχηματιστούν ρυτίδες στο υπερκείμενο δέρμα και έτσι το δέρμα αποκτά μια δροσερή και φρέσκια εμφάνιση.

Εφαρμογές

Το Botox μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο για τις ρυτίδες του μετώπου, τις ρυτίδες συνοφρύωσης (πάνω από τη μύτη) και στο «πόδι της χήνας» στις γωνίες των ματιών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο άνω χείλος για την βελτίωση των κάθετων ρυτίδων (ρυτίδες του καπνιστή).

Το Botox χρησιμοποιείται επίσης στο λαιμό για την βελτίωση των κάθετων χορδών και του διπλοσάγονου .

Ο κάθε ασθενής έχει διαφορετικές ενδείξεις για την χρήση της θεραπείας στο πρόσωπο αλλά και διαφορετική διάρκεια του αποτελέσματος.

Η θεραπεία γίνεται με την χρήση λεπτής βελόνας από την οποία το υλικό ενίεται στον ανάλογο μύ. Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 15 λεπτά και γίνεται σε περιβάλλον ιατρείου.

Μετά την εφαρμογή, καλό θα είναι να αποφεύγει ο ασθενής να σηκώσει βάρος, να σκύψει ή να κοιμηθεί σε οριζόντια θέση για 3-4 ώρες.

Η δράση του φαρμάκου ξεκινά μετά από 3-4 μέρες και εμφανίζεται σταδιακή βελτίωση στο πρόσωπο.Η διάρκεια δράσης είναι από 3 ως 6 μήνες ανάλογα με την ισχύ των μυών του προσώπου.

Η επανάληψη των εφαρμογών των θεραπειών βοηθά στο να αυξηθεί σταδιακά η διάρκεια δράσης του φαρμάκου (μέχρι και 1 χρόνο).

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητη η επανάληψη της θεραπείας, αν ο ασθενής δεν το επιθυμεί, ούτε και επιφέρει αλλοιώσεις στην όψη του προσώπου.

Η θεραπεία των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου με Botox είναι μία γρήγορη και ανώδυνη σχετικά διαδικασία, που έχει ένα ορατό αποτέλεσμα, δίνοντας όψη φρεσκάδας και ξεκούρασης στο πρόσωπο. Ταυτόχρονα, βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος που ηρεμεί και μπορεί να ενυδατωθεί καλύτερα.


Ανεπιθύμητες ενέργειες

Το Botox δεν εμφανίζει αλλεργικές αντιδράσεις.

Συχνά μπορεί να δημιουργηθούν μικρές μελανιές στα σημεία έγχυσης του φαρμάκου, που υποχωρούν σε 2 ημέρες και μπορεί να καλυφθούν με make-up.

Μετά την εφαρμογή των ενέσεων μπορεί να παρουσιαστεί σε σπάνιες περιπτώσεις πονοκέφαλος, συμπτώματα γρίπης με ελαφρά καταβολή, αίσθημα βάρους στα βλέφαρα ή ναυτία, που υποχωρούν την επόμενη μέρα.

Σπάνια επιπλοκή που μπορεί να συμβεί είναι η βλεφαρόπτωση (το άνω βλέφαρο είναι πιο κλειστό) η οποία βελτιώνεται με ειδικό κολλύριο και υποχωρεί 1-2 εβδομάδες μετά.

Το Botox έχει αντένδειξη σε ασθενής με μυασθένεια, αυτοάνοσα νοσήματα και σε εγκυμοσύνη.

Με προσοχή πρέπει να εφαρμόζεται σε ασθενείς με νευραλγία του τριδύμου.

Άλλες χρήσεις της αλλαντικής τοξίνης είναι στην ημικρανία, στην υπεριδρωσία των παλαμών, των πελμάτων αλλά και της μασχάλης όπου γίνεται τοπική εφαρμογή με τον ίδιο τρόπο.

Το φάρμακο έχει ευρύτατη εφαρμογή σε διάφορες νευρολογικές παθήσεις και παθήσεις του μυοσκελετικού, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Η ασφάλεια του αντικατοπτρίζεται στα εκατομμύρια των ασθενών που παγκοσμίως το εφαρμόζουν κάθε χρόνο.

Η γιατρός θα σας υποδείξει την καταλληλότερη εφαρμογή και θεραπεία για εσάς καθώς και τον τρόπο που θα επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.Πηγή: Νέλλη Τζιβαρίδου, πλαστικός χειρουργός (plastikos.gr) 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X