Σαρωτική η Μπάρτσα, διέλυσε την Ρεάλ!

Ντέρμπι ήταν μόνο στα χαρτιά, γιατί μέσα στο παρκέ η Μπαρτσελόνα φρόντισε να πάρει από την αρχή προβάδισμα και να φτάσει στην άνετη νίκη απέναντι στην Ρεάλ με 86-75 για την 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έστειλε μήνυμα ενόψει του ημιτελικού του φάιναλ φορ! 

Η Μπαρτσελόνα δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στην αιώνια αντίπαλος της Ρεάλ Μαδρίτης και έφτασε στην επικράτηση με το εμφατικό 86-75 στο πλαίσιο της 32η αγωνιστικής της ισπανικής λίγκας και έδειξε τα “νύχια” της ενόψει του ημιτελικού ανάμεσα στις δύο ομάδες στο φάιναλ φορ του Μιλάνου (16/05). 

Oι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ μπήκαν από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο με εξαιρετική φόρα στο παρκέ και μετά από δέκα λεπτά στην αναμετρήση ήταν μπροστά με 21-10, αφήνοντας την αιώνια αντίπαλό της Ρεάλ αρκετά πίσω στο σκορ. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο προσπάθησαν να αντιδράσουν στην δεύτερη περίοδο, αλλά και πάλι το μόνο που κατάφεραν ήταν να διατηρησουν την διαφορά στα ίδια επίπεδα, με την Μπαρτσελόνα να προηγείται με 40-32. Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η άμυνα των Μαδριλένων κατέρρευσε και η επίθεση της Μπαρτσελόνα πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα το προβάδισμα των γηπεδούχων να φτάνει σε διαστάσεις θριάμβου και το 72-50. Έτσι όπως κύλησε το ματς, η τελευταία περίοδος είχε καθάρα διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Μπαρτσελόνα χαλάρωσε και η Ρεάλ μείωσε απλά την διαφορά, με τους “μπλαουγκράνα” να φτάνουν στη νίκη με 86-75. 

Η Μπαρτσελόνα έφτασε έτσι στην άνετη νίκη και έστειλε το μήνυμά της στην Ρεάλ ενόψει του ημιτελικού του Μιλάνου στις 16 Μαΐου. Πρώτος σκόρερ για την Μπαρτσελόνα ήταν ο Αλεξ Αμπρίνες με 20 πόντους, και τον ακολούθησε ο δικός μας Κώστας Παπανικολάου. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού σε 32:14 λεπτά συμμετοχής φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 18 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ και μοίρασε τρία έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του! Από την Ρεάλ, διασώθηκε ο Νικολα Μίροτιτς με 19 πόντους, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης σε 19:09 είχε εννέα πόντους και τέσσερα ριμπάουντ και μία αστίστ. 

Σχετικά άρθρα