Το ντέρμπι στη Μιλάνο, υποβιβάστηκε η Μοντεγκρανάρο!

Η Μιλάνο έκοψε πρώτη το νήμα στο ιταλικό πρωτάθλημα, μιας και στην τελευταία αγωνιστική επικράτησε εκτός έδρας της Σιένα, ενώ η Μοντεγκρανάρο υποβιβάστηκε στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία και παράλληλα η Πέζαρο πανηγυρίζει την παραμονή της. 
Με νίκη έκλεισε τις υποχρεώσεις της για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο που στο ντέρμπι επικράτησε της Σιένα με 74-85. Η γηπεδούχος Σιένα, η οποία αντιμετωπίζει έναν κυκεώνα προβλημάτων, μετά και την σύλληψη του πρώην προέδρου της Φερντινάντο Μινούτσι, ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και αιφνιδίασε την Μιλάνο, μιας και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά με 24-18. Από εκεί και πέρα όμως, οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι βρήκαν τον ρυθμό τους και πήραν εκείνοι τα ηνία της αναμέτρησης, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 74-85.
Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Σαμάρντο Σάμουελς με 23 πόντους και τον ακολούθησε ο Αλεσάντρο Τζεντίλε με 19 πόντους. Ο Γιάννης Αθηναίου δεν αγωνίστηκε. Για την Σιένα ξεχώρισαν ο Ντέιβιντ Κουρνό με 14 πόντους και ο Μαρκίζ Χέινς με 13 πόντους.
Όμως, το μεγάλο ενδιαφέρον ήταν στην ουρά… Εκεί όπου Πέζαρο και Μοντεγκρανάρο πάλευαν για την παραμονή τους. Η Πέζαρο πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στην Βενέτσια καθώς επικράτησε με 86-73, την ίδια ώρα που η Μοντεγκρανάρο γνώριζε την ήττα από την Κρεμόνα με 79-73. Οι δύο μονομάχοι ισοβαθμούν, αλλά η Πέζαρο είχε ο πλεονέκτημα σ’ αυτό το σενάριο και έτσι παρέμεινε στην μεγάλη κατηγορία, ενώ η Μοντεγκρανάρο υποβιβάστηκε!
Τα ζευγάρια των πλέι οφ:Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (1)-Πιστόια (8)Σιένα (2)-Ρέτζιο Εμίλια (7)Καντού(3)- Ρόμα (6)Σάσαρι (4)-Μπρίντιζι (5)
Το πρόγραμμα της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής:Ρόμα-Βαρέζε 99-90Σιένα-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 74-85Αβελίνο-Ρέτζιο Εμίλια 82-74Πέζαρο-Βενέτσια 86-73Πιστόια-Καζέρτα 70-65Σάσαρι-Μπρίντιζι 97-78Κρεμόνα-Μοντεγκρανάρο 79-73Καντού-Μπολόνια 85-74
 
 
 
 

Σχετικά άρθρα