90 λεπτά κρίνουν 5 ομάδες στην Πριμέρα!

Δεν υπάρχει μόνο η μάχη του πρωταθλήματος, αυτή που καθηλώνει στην τελευταία αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν. Υπάρχει και αυτή της παραμονής, της επιβίωσης στην μεγάλη κατηγορία.

Σύμφωνα με… πρόχειρους υπολογισμούς υπάρχουν 81(!) σενάρια για το ποιές ομάδες θα ακολουθήσουν την Μπέτις στην Λίγκα Αντελάντε.

Οσασούνα και Βαγιαδολίδ δεν εξαρτώνται από το δικό τους μόνο παιχνίδι, ενώ η Χετάφε με την Αλμερία χρειάζονται μόλις ένα βαθμό για να σωθούν. Η πέμπτη ομάδα είναι η Γρανάδα του Ορέστη Καρνέζη.

Το ματς της Βαγιαδολίδ με τη Γρανάδα είναι το πιο κρίσιμο και το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:

Βαγιαδολίδ 36

Χρειάζεται μόνο νίκη κόντρα στη Γρανάδα για να παρεμείνει στην κατηγορία. Επίσης εξαρτάται από την Οσασούνα η οποία έχει το goal average στην ισοβαθμία, αλλά και ελπίζει σε ήττα της Χετάφε.

Οσασούνα 36

Φιλοξενεί την ήδη καταδικασμένη Μπέτις και θέλει τους τρεις βαθμούς. Ωστόσο θέλει και ήττα της Γρανάδα για να τα καταφέρει. Ένα άλλο σενάριο την θέλει ισόβαθμη με την Αλμερία την οποία και κερδίζει από τη διαφορά των γκολ.

Γρανάδα 38

Αν κερδίσει σώζεται. Η ισοπαλία θα μπορεί να δημιουργήσει μια δραματική καραμπόλα για τους Ανδαλουσιάνους. Ισοπαλία με Οσασούνα, Χετάφε και Αλμερία.

Χετάφε 39

Με έναν βαθμό συνεχίζει στην Λα Λίγκα. Αν χάσει θα πρέπει να εξετάσουμε το goal average το οποίο δείχνει ότι έχει νικήσει μόνο τη Γρανάδα. Τότε αν νικήσει η Οσασούνα και έλθει ισοπαλί η Γρανάδα υποβιβάζεται.

Αλμερία 39

Βρίσκεται στην καλύτερη θέση από όλες. Χρειάζεται επίσης έναν βαθμό κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.Πέφτει μόνο αν χάσει, νικήσει η Γρανάδα, η Χετάφε πάρει έναν βαθμό και η Οσασούνα πάρει τους τρεις βαθμούς. Στην ισοβαθμία με τους Βάσκους χάνει.

Σχετικά άρθρα