Δεύτερη νίκη για Λάτβαλα!

Ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα κατάκτησε τη δεύτερη νίκη για το 2014 στην Αργεντινή, που αποτελεί τον 5ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι. Ο Φινλανδός ήταν αποφασιστικός και έδειξε χαρακτήρα σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες του καλεντάρι, επιστρέφοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά από δύο ράλι. Κατάφερε εντυπωσιακούς χρόνους στο πρώτο σκέλος που του έδωσαν το προβάδισμα έναντι του Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν αγνώριστος σε σχέση με αυτό που τον έχουμε συνηθίσει. Σπάνιο το φαινόμενο να μην έχει και την τύχη με το μέρος του, ενώ έκανε και μερικά λάθη. Όπως είπε και ο ίδιος, ήταν ένα από τα χειρότερα αγωνιστικά τριήμερα του, που πάντως ολοκληρώθηκε με τους τρεις βαθμούς από την Power Stage.

Στο τρίτο σκαλί ανέβηκε ξανά μετά το Μόντε Κάρλο ο Κρις Μικ. Ο Βρετανός της Citroen κατάφερε να ανελκυθεί όταν οι υπόλοιποι εγκατέλειπαν από εξόδους και μηχανικά προβλήματα.

Από εκεί και έπειτα ακολούθησαν οι Μίκελσεν, Νεβίλ, Κουμπίτσα, Έβανς, Πρόκοπ, Χίρβονεν, Αλ Ατίγια. Επόμενος αγώνας στο σμαραγδένιο νησί της Σαρδηνίας από τις 5-8 Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα