Μαλεζάς: «Δεν εξαρτάται από εμένα να γυρίσω στον ΠΑΟΚ»

Για τη θητεία του στο γερμανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ μίλησε ο Στέλιος Μαλεζάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επιστροφής του στον ΠΑΟΚ.

Οι δηλώσεις του Έλληνα αμυντικού στο “Αθλητικό Metropolis”:

Για το μέλλον του

«Έχω τελειώσει τις υποχρεώσεις με την Φορτούνα. Επιστρέφω στην Ελλάδα για ξεκούραση. Δυστυχώς μια ομάδα όταν πέφτει κατηγορία είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Είχαμε πολλές αλλαγές προπονητών προέδρων και τεχνικών διευθυντών τη φετινή σεζόν και μας επηρέασαν αλλά την αποκλειστική ευθύνη την έχουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές. Με την αλλαγή του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή έμεινα εκτός ομάδας. Δυστυχώς η ενημέρωση που πήρα ήταν αργά και δεν μπόρεσα να πάρω μεταγραφή τον Ιανουάριο. Φεύγω από την Φορτούνα και χθες αποχαιρέτησα σύσσωμο το τιμ της ομάδας και θα γυρίσω τώρα στην Θεσσαλονίκη. Να σας πω την αλήθεια δεν έχω θέμα σε ποια ομάδα θα είμαι αλλά αυτό που θέλω είναι η ομάδα που θα αγωνιστώ να πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Ήταν μια περίεργη περίοδος. Όταν έφυγα από τον ΠΑΟΚ ήθελα να αλλάξω περιβάλλον αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενα στη Γερμανία λόγω του ότι είχα πολλούς τραυματισμούς ειδικότερα τη δεύτερη χρονιά μου με την Φορτούνα».

Για την εντύπωση που αποκόμισε από την εμπειρία του στη Γερμανία

«Υπάρχει απίστευτη οργάνωση και εγκαταστάσεις στην Γερμανία, κάτι που δε βλέπουμε σε άλλες χώρες και τα γήπεδα σε κάθε αγώνα ήταν γεμάτα. Η Zweite Liga είναι ένα περίεργο πρωτάθλημα το επίπεδο των ποδοσφαιριστών δεν έχει μεγάλη διαφορά με τα άλλα πρωταθλήματα και είναι ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα. Οι εγκαταστάσεις των ομάδων είναι περίπου όπως της Bundesliga. Η Κολωνία δίκαια ανέβηκε και ξεχώρισε την φετινή σεζόν στην κατηγορία. Στην Bundesliga ο Λεβαντόφσκι ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισα. Αυτός που με έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ο Μάριο Γκόμεζ αλλά οι τραυματισμοί τον άφησαν πίσω ιδιαίτερα όταν έφυγε από την Μπάγερν Μονάχου».

Για την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή

«Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν στα πρώτα έξι-επτά παιχνίδια ήμασταν πρώτοι και αήττητοι στην Μπουντεσλίγκα και η χειρότερη όταν υποβιβαστήκαμε, ένα γεγονός που με στεναχώρησε πάρα πολύ».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον ΠΑΟΚ

«Δεν εξαρτάται μόνο από εμένα να γυρίσω στον ΠΑΟΚ υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα παίξουν ρόλο σε αυτό. Φέτος παρακολούθησα τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ δυνατός στην Τούμπα αλλά κάποιες λεπτομέρειες και ειδικώς στα εκτός έδρας ματς έφεραν τη μεγάλη διαφορά από τον Ολυμπιακό. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ να βγει δεύτερος και να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ότι δε κατάφερε πέρυσι με τη Σάλκε να το καταφέρει την φετινή σεζόν».

Για τον Γιαννιώτα

«Ο Γιαννιώτας έπαθε ότι έπαθα και εγώ. Ήταν άτυχος όταν άλλαξε ο προπονητής είχε και αυτός τραυματισμούς και δεν το βοήθησαν να δώσει τα αναμενόμενα».

Για την προσπάθεια της Εθνικής

«Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι η Εθνική θα περάσει τον όμιλο αν και δεν είναι εύκολος. Στα δύσκολα η Εθνική δείχνει το καλό της πρόσωπο και δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται στη 10η θέση της ΦΙΦΑ. Η Κολομβία και η Ακτή Ελεφαντοστού δεν έχουν το όνομα αλλά έχουν τεράστια δυναμική αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για τους παίκτες που τον βοήθησαν στον ΠΑΟΚ, αλλά και με ποιους εξ αυτών έχει ακόμη επικοινωνία

«Ο Πάμπλο Κοντρέρας με βοήθησε πολύ με μιλούσε πριν και μετά τα παιχνίδια αλλά δεν ήταν μόνο αυτός. Υπάρχουν και άλλοι που με βοήθησαν με την εμπειρία τους και έχω κρατήσει αυτά που με έδωσαν. Με τον Σταφυλίδη βρισκόμαστε πολύ συχνά. Με τον Βιεϊρίνια μιλάμε στο τηλέφωνο είχε αρκετούς τραυματισμούς και εύχομαι στον ίδιο να είναι στην Εθνική Πορτογαλίας το καλοκαίρι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν αυτός που ξεχώρισε φέτος στην Μπουντεσλίγκα».

Σχετικά άρθρα