«Να δώσουμε τα πάντα για τον Πειραιά μας» (video)

Διαβάστε ακόμα: Μαρινάκης: «Θα είμαστε πιο δυνατοί στη νέα σεζόν»

 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στο Νίκο Χατζηνικολάου, στην εκπομπή «Στον Ενικό» στο STAR, για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές και την προσπάθεια του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη ώστε να γίνει η ανατροπή ανάπτυξης στην πόλη.

Αρχικά ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για την απόφασή του να εμπλακεί στον πολιτκό στίβο:

«Δεν το βλέπω σαν πολιτικό στίβο. Ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση στην πόλη που έχω γεννηθεί και μεγαλώσει. Θέλω να δώσω όσα περισσότερα μπορώ στον Πειραιά».

Δεχτήκατε βέλη ότι πάτε να μπλέξετε με τον Δήμο έχοντας μεγαλύτερες πολιτικές φιλοδοξίες. Είπαν ότι θέλετε να γίνετε ο Μπερλουσκόνι της Ελλάδας. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο Μαρινάκης και 2-3 δυνατοί του χρήματος επιχειρούν να ρίξουν την πόλη στα χέρια επιχειρηματικών συμφερόντων.

«Δεν με αγγίζουν αυτά. Θέλω να κάνω κάποια έργα που έχει ανάγκη ο Πειραιάς. Και να στηρίξω την προσπάθεια ανθρώπων που έχουν προβληματιστεί όπως κι εγώ ια το τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στον Πειραιά. Για να βρούμε λύσεις πρέπει να βγούμπε μπροστά κι εγώ δεν το φοβάμαι αυτό».

Γιατί δεν βάλατε υποψηφιότητα για δήμαρχος και είναι υποψήφιος ο Γιάννης Μώραλης;

«Τον Γιάννη Μώραλη τον γνωρίζω χρόνια, είναι τεχνοκράτης, τίμιος, εργατικός και πετυχημένος. Είναι η σωστότερη επιλογή».

Έχετε άλλες πολιτικές φιλοδοξίες πέραν του Δήμου;

«Το έχω ξεκαθαρίσει αυτό. Έχω τη δουλειά μου και τη χαρά να δημιουργώ καθημερινά. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγάλη αγάπη και το πάθος μου, άλλωστε έχω υποσχεθεί στους οπαδούς μας άλλα 17 πρωταθλήματα, άρα έχουμε δουλειά ακόμα! Υπάρχει, όμως, και ο Πειραιάς. Μας έχει δώσει πολλά, ήρθε η ώρα να του δώσουμε κι εμείς. Με σκληρή δουλειά πρέπει να κάνουμε κάποια έργα ώστε να γίνουν ξανά περήφανοι οι Πειραιώτες, όπως ήταν παλιά. Δεν επιτρέπεται το κέντρο της ναυτιλίας, με εκατομμύρια τουρίστες να μένει πίσω, να έχει μιζέρια και ανεργία. Με ενοχλεί αυτό γι΄αυτό βγήκα μπροστά».

Λένε ότι το κάνατε επειδή σας ενόχλησε ο Μιχαλολιάκος

«Ουδείς σοβαρός άνθρωπος μπορεί να πιστεύει τέτοιο πράγμα. Υπήρξε έντονος προβληματισμός από φορείς της πόλης, πρέπει να κάτσουμε 5 άνθρωποι να δουλέψουμε σκληρά».

Χρόνο θα βρείτε; Έχετε τόσες δουλειές. Θα είστε στα συμβούλια;

«Θα έχω χρόνο για να στηρίξω αυτή την προσπάθεια. Άλλωστε έχω συνηθίσει να δουλέυω σκληρά».

Ποιό θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε αν νικήσετε;

«Θα γίνει κάτι συμβολικό που θα δείχνει και τη διάθεσή μας για ανατροπή. Θα γκρεμίσουμε τον Πύργο στο λιμάνι που έχει στοιχειώσει τόσα χρόνια. Επίσης τα δικαστήρια θα μείνουν στον Πειραιά, πρέπει να πάνε στη Ράλλειο, δίπλα στο Δημοτικό θέατρο. Θα γίνουν έργα για τον αθλητισμό, κολυμβητήριο, σκοπευτήριο, κλειστό γυμναστήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου. Είναι κατάντια ο Πειραιάς με τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό να μην έχει εγκαταστάσεις».

Για τη συνάντησή σας με την κ. Δούρου, γιατί έγινε αυτό;

«Πολιτισμένη χώρα είμαστε. Βρέθηκα σε μία ταβέρνα που ήταν και η κ. Δούρου. Χαιρετηθήκαμε, μιλήσαμε πέντε λεπτά. Δεν είναι ποινικό αδίκημα να συζητάς με την υποψήφια περιφερειάρχη».

Αν δεν μπει ο Μώραλης στο β γύρο, θα είστε με τον Μιχαλολιάκο ή με τον Δρίτσα;

«Δε θα το σκεφτόμουν δεύτερη φορά, χωρίς δεύτερη σκέψη θα ψήφιζα τον κ. Δρίτσα».

Σχετικά άρθρα