Εκεί θα παίξει η Εθνική! (photos+videos)

Τους αντιπάλους μας στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ τους γνωρίζουμε… Ποια είναι όμως τα γήπεδα τα οποία θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος; Το REAL Mundial σας τα παρουσιάζει…

Σ’ ένα από τα πιο ιστορικά γήπεδα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, το Estadio Mineirao, θα κάνει την πρεμιέρα της στο Μουντιάλ η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κόντρα στην Κολομβία στις 14 Ιουνίου.

Το “σπίτι” της Ατλέτικο Μινέιρο και της Κρουζέιρο είναι χωρητικότητας 57.483 θέσεων και τα έργα εκσυγχρονισμού τα οποία πραγματοποιήθηκαν περιελάμβαναν μεταξύ άλλων την κατασκευή νέας οροφής, το χαμήλωμα της επιφάνειας του αγωνιστικού χώρου αλλά και τη δυνατότητα αποθήκευσης 6,270,000 λίτρων βρόχινου νερού, τα οποία μπορεί να δεχτεί, να αποθηκεύσει και να χρησιμοποιηθούν. Βρίσκεται στην περιοχή Παμπούλια του Μπέλο Οριζόντε και εγκαινιάστηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1965.

Την 2η αγωνιστική το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πατήσει το χορτάρι του “Estadio Joao Claudio de Vasconcelos Machado”, εν συντομία Machadão στο Νατάλ, για αντιμετωπίσει την Ιαπωνία τα ξημερώματα της 20ής Ιουνίου. Προκειμένου να γίνει ένα από τα 12 γήπεδα του Μουντιάλ χρειάστηκε να εκσυγχρονιστεί. Η λύση δόθηκε με το γκρέμισμα τόσο του γηπέδου όσο και του γειτονικού αθλητικού κέντρου, γνωστού ως Machadinho. Η κυματιστή δομή του σχεδιάστηκε έτσι ώστε να θυμίζει αμμόλοφο…

Τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 24 Ιουνίου, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας θα μεταβούν στη Φορταλέζα για να αντιμετωπίσουν την Ακτή Ελεφαντοστού στο «κλείσιμο» των ομίλων του Μουντιάλ. Το γήπεδο Castelao (Estadio Governador Placido Castelo η πλήρης ονομασία του) ανεγέρθηκε το 1973 και έχει χωρητικότητα 58, 704 θεατών. Διαθέτει πάρκινγκ 1900 θέσεων, χώρο VIP, κέντρο Τύπου, μικτή ζώνη και πλήρως ανακαινισμένα αποδυτήρια.

Σχετικά άρθρα