Εύκολες τρούφες σοκολάτας με κονιάκ από τον Διονύση Αλέρτα

<h3><span class="IngredientsStarLeft">ΥΛΙΚΑ</span></h3>
<ul id="IngredientsList">
<li class="IngredientsText">500 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά</li>
<li class="IngredientsText">100 ml κονιάκ</li>
<li class="IngredientsText">50 γρ. βούτυρο</li>
<li class="IngredientsText">300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 66%</li>
<li class="IngredientsText">100 γρ. σοκολάτες κουβερτούρα 55% για την επικάλυψη</li>
<li class="IngredientsText">5 κ.σ. κακάο</li>
</ul>
<ul id="IngredientsInfo">
<li class="IngredientsTitle">Χρόνος Προετοιμασίας</li>
<li class="IngredientsText">60'</li>
<li class="IngredientsTitle">Βαθμός Δυσκολίας</li>
<li class="IngredientsText">Εύκολη</li>
</ul>
<p>Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί (η στο φούρνο μικροκυμάτων).Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κονιάκ και μόλις βράσουν .τα προσθέτουμε στην κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε το μείγμα μας , με ένα μίξερ χειρός,και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία του.Μόλις φτάσει τους 40ΟC προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ομογενοποιούμε πάλι με το μίξερ για να έχουμε μια λεία υφή.</p>
<p>Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις σταθεροποιηθεί,ξεφορμάρουμε,το κόβουμε σε κυβάκια και τα περνάμε πρώτα από τη λιωμένη κουβερτούρα (55%) και αμέσως μετά από το κακάο.</p>
<p>Cookbox.gr </p>

Σχετικά άρθρα