«Οπαδοί Ζωής»

H Novartis Hellas ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου για την πραγματοποίηση Εκστρατείας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού για τη Δωρεά Οργάνων και Ιστών, με τίτλο: «Οπαδοί Ζωής». Η εκστρατεία τελεί  υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και τη στήριξη του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος (ΗΠΑρxω),  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ) και του Συλλόγου Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών (ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.ΠΑ.). 
Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου στηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και καλεί όλους τους Έλληνες να γίνουν «Οπαδοί Ζωής», στέλνοντας το μήνυμα πως  κανείς δε μπορεί να διακόψει τους δεσμούς των φιλάθλων με την αγαπημένη τους ομάδα. 
Βασικό όχημα επικοινωνίας αποτελεί η αφιερωμένη στην ενέργεια σελίδα στο Facebook, όπου οι χρήστες καλούνται να «μπουν στην ομάδα», να «παίξουν» στην ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή και να γίνουν «Οπαδοί Ζωής»,  προκειμένου να μοιραστούν τη θετική τους στάση απέναντι στη δωρεά οργάνων και ιστών. 
Ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Καθηγητής Χειρουργικής κ. Αλκιβιάδης Κωστάκης, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, που έρχεται να βοηθήσει στο φλέγον θέμα της δωρεάς οργάνων. Πιστεύουμε πως το κοινό θα αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα,  για να γίνει Οπαδός Ζωής». Τέλος, ευχαρίστησε  τη Novartis Hellas για την πρωτοβουλία και την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου για την υποστήριξή της.
Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Τεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Ελλάδος, κ.Τάκης Φύσσας, δήλωσε για την πρωτοβουλία: «Είμαστε  υπερήφανοι που η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου συμμετέχει σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία» και συμπλήρωσε πως «αν λάβουμε υπόψη μας την αγάπη και το πάθος των Ελλήνων φιλάθλων για την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου και εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ελπίζουμε πραγματικά, πως όλοι οι Έλληνες ως  Οπαδοί της Εθνικής Ομάδας, θα γίνουν και Οπαδοί  Ζωής».  
Ο κ. Γιώργος Τουσίμης, Διευθυντής Τμήματος Μεταμόσχευσης της Novartis Hellas, ανέφερε: «H εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού με την ονομασία «Οπαδοί Ζωής» αποτελεί μία πρωτοβουλία της Novartis Hellas, που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.  Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη εκστρατεία, βασικό όχημα επικοινωνίας της οποίας αποτελεί το Facebook, όπου θα δημιουργηθεί σελίδα και ειδική εφαρμογή. Επίσης περιλαμβάνει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, καθώς και έντυπη καταχώρηση. Στόχος της επικοινωνίας είναι να ενημερώσει το κοινό για τη στήριξη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου και να καλέσει τους πολίτες να γίνουν Οπαδοί Ζωής, μοιράζοντας τη θετική τους στάση απέναντι στο μείζον θέμα της δωρεάς οργάνων και ιστών».
 Από την πλευρά των Συλλόγων Ασθενών: 
Η Πρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος (ΗΠΑρxω), κ. Χριστίνα Θεοδωρίδου, πρόσθεσε: «Η μεταμόσχευση, η κορυφαία ιατρική πράξη του 20ου αιώνα, στηρίζεται στη μεγαλύτερη πράξη αλτρουισμού και προσφοράς ζωής, τη Δωρεά Οργάνων και Ιστών. Ας γίνουμε όλοι κοινωνοί αυτής της μεγάλης ιδέας με στόχο τη σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων συνανθρώπων μας». 
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών (ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.ΠΑ.),  κ. Ιωάννα Λεβαντή, δήλωσε: «Όλοι ενωμένοι  μπορούμε να συμβάλλουμε στη διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων που αποτελεί τη μέγιστη προσφορά προς το συνάνθρωπο, ώστε να γίνει ‘η επαύριο της ζωής, πάλι ζωή’,  όπως αναφέρει ο Οδ. Ελύτης». 
Τέλος, ο κ. Γιώργος Καστρινάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ), τόνισε πως: «Ιδιαίτερα σήμερα, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την ενημέρωση όλων των πολιτών γύρω από αυτό το σημαντικό θέμα. Στα πλαίσια μιας πανεθνικής προσπάθειας για τη διάδοση της ιδέας Δωρεάς Ιστών & Οργάνων Σώματος, ειδικά ο χώρος του αθλητισμού είναι σε θέση να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, αφού πολλοί από τους πρωταγωνιστές του αποτελούν πρότυπα για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα για την νεολαία».

Σχετικά άρθρα