Η χαρά του παιδιού στο Καραϊσκάκη!

Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε και έφερε εις πέρας η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, με τη στήριξη και τη βοήθεια του Ολυμπιακού! Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης το γήπεδο Καραϊσκάκη γέμισε με χιλιάδες μικρά παιδιά! Παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων από περιοχές των Νοτίων Προαστίων και φυσικά του Πειραιά, είχαν μία μοναδική ευκαιρία να πατήσουν το χορτάρι του γηπέδου Καραϊσκάκη και να αθληθούν, μαθαίνοντας τα πάντα γύρω από πολλά Ολυμπιακά σπορ!
Κοντά τους ήταν και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Αντιπρόεδρος και Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Πρόεδρος της Διεθνούς και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Ισίδωρος Κούβελος, αλλά και σημαντικοί Ολυμπιονίκες, ποδοσφαιριστές και εν γένει αθλητές! Μεταξύ αυτών ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Τάσος Πάντος, ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, η Βάσω Βουγιούκα, η Σταυρούλα Αντωνάκου, αλλά και αρκετοί άλλοι.
Σε αυτή την Ημερίδα «Ευ Αγωνίζεσθαι» τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παίξουν, να διασκεδάσουν και προπάντων να διδαχθούν! Έχοντας κοντά τους κορυφαίους αθλητές, όπως αυτοί που προαναφέραμε, έμαθαν τα μυστικά αθλημάτων ευρέως διαδεδομένων, όπως το ποδόσφαιρο, αλλά και σπορ των οποίων η εικόνα δεν φτάνει τόσο εύκολα στα παιδιά. Μεταξύ άλλων η Άρση Βαρών, η Τοξοβολία, το Τάε Κβον Ντο, η Ξιφασκία, αλλά και πολλά άλλα! Μία πρωτοβουλία αξιέπαινη, η οποία έγινε στην εντέλεια χάρη στην πολύτιμη συμβολή του Ολυμπιακού.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μίλησε για τη σημασία που έχει και θα πρέπει να έχει ο αθλητισμός στη ζωή των μικρών παιδιών! «Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα, από το να βλέπεις τόσα πολλά παιδάκια μαζεμένα, παιδιά από τον Πειραιά, από το Φάληρο, από τη Γλυφάδα. Το Καραϊσκάκη άνοιξε τις πύλες του, για το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Ακαδημίας, το “Ευ Αγωνίζεσθαι”, να μάθουν τα παιδάκια αυτά τα Ολυμπιακά αθλήματα.
Είναι μεγάλη μας χαρά που συμβαίνει αυτό στο γήπεδό μας! Πιστεύω ότι ο αθλητισμός για τα παιδιά, αλλά και το να έρθουν σε τόσο μεγάλη επαφή με τα Ολυμπιακά αθλήματα, είναι ό,τι το καλύτερο! Είναι κάτι το οποίο θα τους συνοδεύει σε την υπόλοιπη ζωή τους. Είμαστε ευτυχείς που φιλοξενούμε όλα αυτά τα παιδιά σήμερα. Εύχομαι και ελπίζω να έχουν ό,τι το καλύτερο στη ζωή τους»!
Το μήνυμα του Γιάννη Μώραλη: «Νομίζω πως ειδικά για τα μικρά παιδιά ο αθλητισμός πρέπει να είναι το Α και το Ω, μαζί με το σχολείο τους, με τις γνώσεις που πρέπει να πάρουν μέσω της μόρφωσης που οφείλουμε να τους παρέχουμε. Αυτό που γίνεται σήμερα στο Καραϊσκάκη είναι εξαιρετικό, είναι μία πρωτοβουλία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας εξαιρετική! Έχουν περάσει πολλές χιλιάδες παιδιών από αυτό το γήπεδο. Επτά χιλιάδες παιδιά και παραπάνω, από τον Πειραιά και όχι μόνο! Από τη Γλυφάδα, από το Φάληρο, από διάφορες περιοχές. Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, σημαντικών αθλητών, ανθρώπων που δίνουν το παράδειγμα στα παιδιά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Κούβελο και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει.
Δεν θα μπορούσαμε και εμείς να μην είμαστε εδώ. Και ως Ολυμπιακός, αλλά και ως Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, να χαιρετίσω τους αθλητές, να συγχαρώ την ΕΘΝΟΑ και να κάνω και εγώ ορισμένες δοκιμές σε αθλήματα που δεν είναι ευρέως γνωστά! Χαίρομαι ιδιαίτερα που αναδεικνύουμε σήμερα αθλήματα που δεν είναι και τα πιο εμπορικά, τα πιο γνωστά μπορώ να πω. Όπως η Τοξοβολία, η Ξιφασκία, το Τάε Κβον Ντο, συν φυσικά τα πιο εμπορικά, όπως το ποδόσφαιρο, που δεν θα μπορούσε να λείπει από το Καραϊσκάκη! Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που περνάω αυτές τις ώρες εδώ με τα παιδιά»!
Ο Πρόεδρος της Διεθνούς και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Ισίδωρος Κούβελος, στάθηκε στην πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει ο Θρύλος στην ΕΘΝΟΑ, λέγοντας: «Όλο το πρόγραμμα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της χώρας στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ΠΑΕ Ολυμπιακός στηρίζει αυτά τα προγράμματα, είναι ο μέγας χορηγός της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τη νεολαία, για το μέλλον αυτής της χώρας.
Τα παιδιά πρέπει να προσπαθούμε να τα φέρνουμε κοντά στον αθλητισμό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί στον αθλητισμό, δεν είναι μόνο η άθληση, είναι και οι αξίες που διδάσκονται τα παιδιά, οι ολυμπιακές αξίες που πραγματικά έχουν τεράστια σημασία στη ζωή μας. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει υιοθετήσεις τις ολυμπιακές αξίες και τις χρησιμοποιεί: τη φιλία, τη συνεργασία, το Ευ Αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα που είναι πάρα πολύ σημαντικός και είναι από τις κυρίαρχες αρχές του αθλητισμού σήμερα κι έτσι πρέπει αυτά τα Ελληνόπουλα να τα φέρουμε κοντά, γιατί η Ελλάδα γέννησε τις ολυμπιακές αξίες κι εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε υποχρέωση να διδάξουμε στα παιδιά μας αυτές τις αξίες, γιατί έχει τεράστια σημασία για το μέλλον αυτής της χώρας και η νεολαία είναι το μέλλον κάθε χώρας.
Εμείς, σαν Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της χώρας, κάνουμε το πρόγραμμα του “Ευ αγωνίζεσθαι” σε όλη την Ελλάδα, για τα παιδιά, για τα σχολεία… Σήμερα είμαστε πάρα πολύ ευτυχείς που το Καραϊσκάκη άνοιξε, με πρωτοβουλία του Προέδρου, του κύριου Μαρινάκη, τις πύλες του για να δεχθεί τα παιδιά από τις νότιες περιοχές της Αθήνας, από τον Πειραιά, από το Φάληρο, από το Πέραμα, από το Μοσχάτο, από τη Γλυφάδα, να έρθουν εδώ, να κάνουν το πρόγραμμα του “Ευ αγωνίζεσθαι” και μαζί με τους Ολυμπιονίκες, τους αθλητές, να έρθουν κοντά σε όλυμπιακά αθλήματα. Έτσι σήμερα, 7.000 παιδιά από όλες αυτές τις περιοχές που σας ανέφερα είναι εδώ, διασκεδάζουν, συμμετέχουν και πραγματικά έρχονται κοντά στον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής κι αυτή είναι η προσπάθεια που κάνει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, να φέρει τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό».
Δηλώσεις για τη σημασία όλου αυτού του εγχειρήματος έκανε, φυσικά και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος ήταν παρών: «Θέλω καταρχήν να συγχαρώ την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία για αυτή την πρωτοβουλία που εντάσσεται σε ένα πλαίσιο ανάλογων πρωτοβουλιών σε όλη την Ελλάδα. Είναι μεγάλη η χαρά που νιώθουμε όταν βλέπουμε στις κερκίδες όλα αυτά τα χιλιάδες παιδιά. Είναι μια ευκαιρία να σταλεί πάλι το μήνυμα του πραγματικού αθλητισμού που είναι η άμιλλα, ο συναγωνισμός, η συμμετοχή και ο συνεχής αγώνας για βελτίωση.
Πραγματικά, το μήνυμα αυτό γεννήθηκε εδώ στην Ελλάδα και διαχύθηκε σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα πρέπει να είναι ο φάρος που θα καθοδηγεί όλους μας στην πορεία της ζωής μας και βεβαίως ιδιαίτερα αυτά τα παιδιά που τους δίνει την ευκαιρία η ΕΘΝΟΑ να έρθουν κοντά στον αθλητισμό, κοντά στις αξίες, να γνωρίσουν Ολυμπιονίκες, γιατί οι αξίες και τα ιδανικά που γεννήθηκαν εδώ στην Ελλάδα είναι αυτές που πραγματικά μπορούν να μας φωτίζουν τους δρόμους και πραγματικά να φωτίζουν και τον δρόμο των παιδιών, αυτών που είναι το αύριο και το μέλλον της Ελλάδας, ώστε να αποφεύγουν τα άλλα σκοτεινά μονοπάτια που πολλές φορές ακολουθούν όταν δεν ακολουθείς τον αθλητισμό».
Η ιδιωτική πρωτοβουλία και η συνεργασία που γίνεται με φορείς, όπως η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία είναι σημαντική και βεβαίως θεωρώ ότι μπορούμε σε συνεργασία με τους φορείς της Πολιτείας, αλλά και με τους ιδιώτες, πραγματικά να διοργανώνουμε ποιοτικές εκδηλώσεις, όπως αυτή η σημερινή που το αποτέλεσμα το βλέπετε με χιλιάδες παιδιά στις κερκίδες. Μακάρι να βλέπουμε τις οικογένειες στα γήπεδα, στις κερκίδες, τους γονείς μαζί με τα παιδιά τους και να μην έχουμε τα φαινόμενα βίας που έχουμε στο ποδόσφαιρο. Είναι και θέμα παιδείας. Πιστεύω ότι η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία συνεισφέρει και σε αυτή την κατεύθυνση».
Το λόγο πήρε στη συνέχεια και η Ολυμπιονίκης της Ξιφασκίας και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», Βάσω Βουγιούκα, η οποία σημείωσε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό τα παιδιά να γνωρίζουν νέα αθλήματα κι εμείς οι Ολυμπιονίκες να προάγουμε τον ολυμπισμό, τις ολυμπιακές αξίες, τα ολυμπιακά ιδεώδη. Θεωρώ ότι είναι καθήκον μας και είναι πολύ μεγάλη τιμή να είμαι σήμερα εδώ στο Καραϊσκάκη και να βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο πολλά παιδιά που θα τους μάθω το άθλημά μου

Σχετικά άρθρα