Το πανόραμα των Play Offs και τα σενάρια

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των Play Offs, δείτε την αναυτική βαθμολογία τις αναλύσεις των αγώνων, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.

5η αγωνιστική (Τετάρτη 14/5)

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-0
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-1

6η αγωνιστική (Σάββατο 17/5)

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης (20:30, NS2)
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (20:30, NS1)

Τα σενάρια ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής

Με εξασφαλισμένη την 1η θέση στα πλέι οφ από τον Παναθηναϊκό ο οποίος παίρνει το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό του Champions League, οι άλλες τρεις ομάδες που μετέχουν στη διαδικασία, θα παλέψουν την τελευταία αγωνιστική διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία, ώστε να βελτιώσουν το εισιτήριο τους στο Europa League. Σε τριπλή ισοβαθμία (στους 7 βαθμούς) ο ΠΑΟΚ θα είναι δεύτερος, ο Αστέρας τρίτος και ο Ατρόμητος τέταρτος.

Από εκεί και πέρα ο Αστέρας έχει την τύχη στα χέρια του, αφού εφόσον έχει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τον ΠΑΟΚ παίρνει τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από τους Αρκάδες για να τερματίσει 2ος, αφού μειονεκτεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Ατρόμητος, με τη σειρά του, αποφεύγει την τελευταία θέση μόνο εφόσον νικήσει τον Αστέρα, υπερκαλύψει το 1-0 της Τρίπολης και δεν χάσει ο ΠΑΟΚ.

Στην περίπτωση νίκης του Ατρομήτου με 1-0 κι αν δεν χάσει ο ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Αστέρας θα είναι σε απόλυτη ισορροπία και θα τερματίσει τρίτος ο Ατρόμητος, αφού θα μετρήσει η τελική κατάταξη στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Σημείωση:

1. Με βάση τα όσα προβλέπονται στην προκήρυξη των αγώνων Play Offs Super League ΟΠΑΠ και στον Κ.Α.Π., σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες Π.Α.Ε. ισοβαθμούν, τα κριτήρια κατάταξης κατά σειρά είναι τα εξής:

α) Οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες στα Play Offs, β) Η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες στα Play Offs, γ) σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας, τα εκτός έδρας τέρματα στους μεταξύ τους αγώνες στα Play Offs λογίζονται διπλά & δ) σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας, την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία των Play Offs καταλαμβάνει η ομάδα που κατατάχθηκε υψηλότερα στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου

2. Στην ειδική βαθμολογία των Play Offs έχουν αφαιρεθεί τρεις (3) βαθμοί από την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 45/6-5-2014 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.

Σχετικά άρθρα