Τίτλοι τέλους για τον μεγάλο Πουγιόλ (videos)

Διαβάστε ακόμα:

Video: Το «αντίο» της Μπάρτσα στον Πουγιόλ

Ο Κάρλες Πουγιόλ αποχωρεί τελικά από την ενεργό δράση, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε την Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαρκελώνη. Ο εμβληματικός αρχηγός των «μπλαουγκράνα» τον Μάρτιο είχε ανακοινώσει πως δεν θα ανανεώσει την συνεργασία του με Μπαρτσελόνα στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, αλλά τελικά θα «κρεμάσει» και τα παπούτσια του! Ο Πουγιόλ επισήμανε ότι επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αγαπημένη του ομάδα, εκφράζοντας την επιθυμία να ασχοληθεί με την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών.
Παρέδωσε, μάλιστα, συμβολικά το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Τσάβι… «Είσαι ο μεγαλύτερος επαγγελματίας που γνώρισα» ήταν η ατάκα του διεθνούς μέσου προς τον προκάτοχό του.

Να θυμίσουμε πως ο διεθνής αμυντικός ταλαιπωρείται από χρόνια προβλήματα στα γόνατα, και έτσι τέθηκε ουσιαστικά νοκ-άουτ και τη φετινή χρονιά.

«Πολύ δύσκολα θα μπορούσα να παίξω αλλού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά συγκινημένος ο 35άχρονος αμυντικός και συμπλήρωσε: «Το γόνατό μου δεν ανταποκρίνεται και θα έπρεπε να είμαι ειλικρινής απέναντι σε όποια ομάδα θα ήθελε να με αποκτήσει. Δεν θέλω να εξαπατήσω κανένα, ούτε τον εαυτό μου».
«Είναι ένας τομέας που με ευχαριστεί πολύ περισσότερο απ’ ό,τι αν ήμουν προπονητής. Θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά είναι μία επιλογή που μου αρέσει», ανέφερε, ακόμα, ο Πουγιόλ για το μέλλον του…

Ο Κάρλες Πουγιόλ υπηρέτησε σε όλη την καριέρα του την Μπαρτσελόνα, από την οποία αναδείχθηκε κι έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα την περίοδο 1999-2000.

Στο διάστημα αυτό πανηγύρισε -μεταξύ άλλων- έξι πρωταθλήματα Ισπανίας και τρία Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε 100 φορές με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου το 2010 και Ευρώπης το 2008 (έχασε το Euro 2012 λόγω τραυματισμού).

Σχετικά άρθρα