Εκτόξευση στο (ποδοσφαιρικό) χρηματιστήριο!

Μέσα σε ελάχιστες μέρες που μεσολάβησαν από την ανακοίνωση των 23 παικτών της Σελεσάο, από τον  Λουίς Φελίπε Σκολάρι, η συνολική αξία τους στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αυξήθηκε κατά 61 εκατ.δολλάρια περίπου σύμφωνα με έρευνα της εξειδικευμένης στο ποδοσφαιρικό μάρκετινγκ, εταιρίας Pluri.

Η εταιρία λαμβάνει υπ’ όψη της 77 διαφορετικά κριτήρια για τις μελέτες της. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στα άλλα η ηλικία, η τεχνική και η φυσική κατάρτιση καθώς και η αγοραστική τους αξία με βάση την δημοφιλία τους.

Βάση αυτής της έρευνας που δημοσιεύεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η αξία των συγκεκριμένων 23 Βραζιλιάνων διεθνών ανερχόταν σε 651 εκατ.δολλάρια τον Απρίλιο.

Μόλις λίγες μέρες μετά στις 15 Μαΐου, η συνολική τους αξία τους εκτοξεύτηκε στα 712,8 εκατ.δολλάρια μόνο και μόνο γιατί κλήθηκαν στη Σελεσάο για το Μουντιάλ.

Τον Απρίλιο με βάση την αξία των 651 εκατ.δολλαρίων η Βραζιλία ήταν τρίτη στον κόσμο πίσω από τους διεθνείς της Ισπανίας (674,9 εκατ.δολλάρια) και της Αργεντινής (657,2 εκατ.δολλάρια).
Καθώς δεν υπάρχουν νέες μετρήσεις για τις αυτές τις δύο εθνικές ομάδες προς το παρόν η Βραζιλία παίρνει την πρώτη θέση.

Ακριβότερος ποδοσφαιριστής του κόσμου με αυτά τα κριτήρια, παραμένει ο Λιονέλ Μέσι (191 εκατ.δολλάρια) ακολουθούμενος από τους  Κριστιάνο Ρονάλντο (148,7), Νεϊμάρ (93,4) και Μάριο Γκέτσε (82,7).

Σχετικά άρθρα