Μπακαλιάρος στο φούρνο με πατάτες και ντομάτες

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />500 γραμμάρια  πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες<br />3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />2 κουταλιές του γλυκού κύμινο<br />4 x φιλέτα των 150 γραμμαριών το καθένα<br />8 μεσαίες ώριμες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα<br />Μερικά φρέσκα φύλλα άνηθο<br />Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι<br />1 κουταλιά της σούπας ξύδι βασαμικό και<br />2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br /><br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Ρίχνετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και βράζετε για 10 λεπτά.<br />Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 ° C στις αντιστάσεις. Ρίχνετε τις πατάτες μέσα σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε για 10 λεπτά.<br /><br />Ραντίστε με ελαιόλαδο τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα βάζετε στο ταψί μαζί με τις πατάτες. Προσθέστε τις ντομάτες με τον άνηθο.<br />Ψήνετε για ακόμα 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με το μείγμα το βαλσαμικό ξύδι και ελαιόλαδο.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα