Μπάρτσα – Ατλέτικο για την «κούπα»

Μια μάχη που δίνει τίτλο. Μπαρτσελόνα εναντίον Ατέλτικο Μαδρίτης στις 19:00, στο «Καμπ Νου» με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι «ροχιμπλάνκος» πάνε στη Βαρκελώνη με στόχο να πανηγυρίσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα από το 1996. Για να τα καταφέρουν τους αρκεί ένας βαθμός, ο οποίος θα τους δώσει τον 10ο τίτλο της ιστορίας τους.

Οσον αφορά τους «μπλαουγκράνα», επέστρεψαν στη διεκδίκηση του τίλους από το… πουθενά καθώς πριν από λίγες ημέρες για κάτι τέτοιο χρειαζόταν ένα μικρό… θαύμα. Αυτό έγινε και οι γηπεδούχοι θέλουν να πανηγυρίσουν τον 23ο τίτλο τους και πέμπτο την τελευταία εξαετία. Εχουν άλλωστε «προίκα» από τον πρώτο γύρο το 0-0 στη Μαδρίτη και κατά συνέπεια το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας, η οποία θα έρθεί μόνο με νίκη, η οποία θα τους δώσει τον τίτλο.

Για την Ατλέτικο, το επόμενο επταήμερο είναι πιθανό να την κάνει την πιο επιτυχημένη ομάδα του συλλόγου. Διότι σήμερα στο «Καμπ Νου» και το επόμενο Σάββατο στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, απέναντι στη Ρεάλ, διεκδικεί τα τρόπαια της Primera και του Champions League, αντίστοιχα.

Για την «Μπάρτσα», το ματς είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να μην θεωρηθεί απόλυτα αποτυχημένη η χρονιά καθώς πριν από περίπου ένα μήνα, βγήκε εκτός από το Champions League και έχασε το κύτπελλο από τη Ρεάλ.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Ντιέγκο Κόστα θα δώσει το «παρών». Το ιατρικό επιτελείο της ομάδας άναψε πράσινο φως στον πρώτο σκόρερ των ροχιμπλάνκος και έτσι θα είναι στη διάθεση του Ντιέγκο Σιμεόνε για το πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Ο Ντιέγκο Κόστα ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες. Αναμένεται να γυμναστεί σε… φουλ ρυθμούς και να είναι πανέτοιμος για το παιχνίδι της Κυριακής.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν προβλήματα. Το ιατρικό επιτελείο των “μπλαουγκράνα” έδωσε το “ΟΚ” σε Ζεράρ Πικέ, Τζόρντι Άλμπα και Νεϊμάρ και θα είναι στη διάθεση του Μαρτίνο.

Σχετικά άρθρα