Η μάχη για το FA Cup

Η χρονιά ξεκίνησε με προβληματισμούς αλλά και με φιλοδοξίες για την Άρσεναλ. Ο Αρσέν Βενγκέρ δέχθηκε κριτική για τις μεταγραφικές του κινήσεις καθώς φαινόταν ότι οι “κανονιέριδες” θα έχουν πρόβλημα στην επιθετική τους γραμμή.

Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει απόψε (17/05, 19:00) στο Γουέμπλεϊ την Χαλ στον τελικό του FA Cup και θέλει να βάλει τέλος στα εννιά χρόνια της ξηρασίας. Η ομάδα του Βενγκέρ έχει να πανηγυρίσει τίτλο από το 2005 όταν σήκωσε το FA Cup. Ο Αλσατός τεχνικός προσπάθησε με την ομάδα του να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και ευτυχώς για τους Λονδρέζους τερμάτισε στην τέταρτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών της Άρσεναλ βγαίνει ότι υπάρχει πίστη αλλά και ισχυρή θέληση για την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου μετά από 9 ολόκληρα χρόνια. 

Από την άλλη μεριά η Χαλ είναι πρωτάρα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της θα βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με σκοπό να χαρεί το γεγονός αλλά φυσικά και να κερδίσει στον θεσμό. Η Χαλ σε όλη της την πορεία στη διοργάνωση δεν βρέθηκε κόντρα σε ομάδα της Πριέμιερ Λιγκ, εκτός από την Σαντερλαντ, την οποία και απέκλεισε. Φυσικά το μεγάλο φαβορί δεν μπορεί να είναι άλλο από την Άρσεναλ ωστόσο δεν μπορεί να ξεγράψει την Χαλ, η οποία έχει κάνει εντυπωσιακή πορεία.

Στο αγωνιστικό μέρος για τις δύο ομάδες, οι “κανονιέριδες” θα έχουν στη διάθεση τους τον Γουόλκοτ που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του. Ενώ για την Χαλ ο Λονγκ δεν θα είναι στη διάθεση του Στιβ Μπρους, ο οποίος δεν υπολογίζει και τον Γέλαβιτς που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Σχετικά άρθρα