«Έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά να μην αεροβατούμε»

Ο ΠΑΟΚ την Δευτέρα (19/05) θα προσπαθήσει να μειώσει τη σειρά της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ απέναντι στον Παναθηναϊκό σε 2-1, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να τονίζει ότι η ομάδα του έχει αυτοπεποίθηση αλλά δεν πρέπει να αεροβατεί.

«Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό κι αυτό ισχύει και για τον πρώτο αγώνα που θα δώσουμε στο γήπεδό μας με τον Παναθηναϊκό, μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της Ευρώπης. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας έχει την ποιότητα και την εμπειρία για να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία που θα συναντήσει μέσα στο γήπεδο και για αυτό πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και σε αυτά που πρέπει να κάνουμε», δήλωσε αρχικά ο κόουτς του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος και στη συνέχεια εξήγησε τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να μειώσει σε 2-1 τη σειρά:

«Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά τον αγώνα, όπως έγινε στα δύο πρώτα παιχνίδια, είναι όμως το ίδιο, ίσως και περισσότερο σημαντικό, να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας και για 40 λεπτά να κάνουμε αυτά που στοχεύουμε στο γήπεδο. Έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο, με συγκέντρωση και ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και στα 40 λεπτά. Δεν πρέπει να αεροβατούμε, γιατί ο αντίπαλός μας έχει σφυρηλατηθεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Για αυτό και η σημασία της παρουσίας του κόσμου μας στο παιχνίδι αυτό, θα είναι ακόμη πιο ουσιαστική για την δική μας ομάδα και για τους παίκτες μας, ώστε να αισθανθούν ένα πολύ μεγάλο σύμμαχο σε αυτήν την δύσκολη προσπάθεια».

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαραλαμπίδης από την πλευρά του δήλωσε: «Στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς, αν και δεν κερδίσαμε, πιστεύω ότι η ομάδα μας έκανε δύο από τα καλύτερά της φετινά παιχνίδια. Με οδηγό αυτά τα ματς, αλλά και μαζί με αρκετά ακόμη πράγματα τεχνικής φύσεως τα οποία πρέπει να προσέξουμε, θα παλέψουμε για να κερδίσουμε. Και σίγουρα από αυτό που δείξαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια, δικαιούμασταν κάτι καλύτερο από μία αξιοπρεπή ήττα. Είναι απαραίτητο να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που μπορεί να σε τιμωρήσει στο κάθε λάθος, οπότε 40 λεπτά συγκέντρωση και μαχητικότητα. Υπάρχει κούραση και σωματική και στο μυαλό, αλλά και τα δύο ξεπερνιούνται με την κατάλληλη προετοιμασία, κυρίως την ψυχολογική. Από την άλλη νομίζω ότι αυτό ισχύει και για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Θέλω να δω πολύ κόσμο σε αυτό το παιχνίδι, όπως και σε όλα βεβαίως. Να έρθει ο κόσμος να απολαύσει μπάσκετ, να χαρεί το παιχνίδι και να φωνάξει για την ομάδα, με δυνατό και όμορφο τρόπο, χωρίς ακρότητες. Εμείς μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα παλεύουμε κάθε ματς κι αν δούμε και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, αυτό θα βοηθήσει πολύ την προσπάθειά μας».

Σχετικά άρθρα