Στους ισχυρούς οι ομάδες μας στο Europa League

Με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στην Ευρώπη απαντήθηκε και το ερώτημα για το ποιές θα είναι οι πιθανές αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στο Europa League. Το θετικό τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης είναι ότι βρίσκονται σε θέση ισχύος από τις φάσεις στις οποίες θα ξεκινήσουν.

Αρχικά ο ΠΑΟΚ θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των 31 δυνατών ομάδων στα play off του Europa League που θα διεξαχθούν στις 21 και τις 28 Αυγούστου. Οι πιο δυνατές ομάδες που μπορεί να κληρωθεί είναι η Σεντ Ετιέν (Γαλλία), η Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία), η Ρίο Αβε (Πορτογαλία), η Ζούλτε Βάρεργκεμ (Βέλγιο) και η Γκρασχόπερς (Ελβετία).

Ο Ατρόμητος θα είναι στους ισχυρούς του τρίτου προκριματικού του Europa League που θα διεξαχθεί στις 31 Ιουλίου και τις 7 Αυγούστου. Μαζί του βρίσκονται ομάδες όπως η Λιόν (Γαλλία), η Αϊντχόφεν (Ολλανδία), η Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) και η Μπριζ (Βέλγιο). Η Γκρόνινγκεν (Ολλανδία), η Σίβασπορ (Τουρκία), η Μπρόντμπι (Δανία), και η Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) αποτελούν κάποιους από τους πιο πιθανούς ισχυρούς αντιπάλους των Περιστεριωτών. Η κλήρωση θα γίνει στις 18 Ιουλίου.

Ο Αστέρας Τρίπολης θα έχει θεωρητικά βατό αντίπαλο στον β΄προκριματικό, αλλά πιο δύσκολο στον επόμενο. Στην πρώτη κλήρωση θα είναι με τους δυνατούς με ισχυρότερους πιθανούς αντιπάλους ομάδες όπως η Σεντ Τζόντσον (Σκωτία), η Κόζιτσε (Σλοβακία), η Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία) και η Πιούνικ Ερεβάν (Αρμενία). Αν οι Αρκάδες προκριθούν, ίσως να είναι οριακά στους ισχυρούς του τρίτου προκριματικού, ενώ θα είναι σίγουρα στους ανίσχυρους για τα πλέι οφ. Ο Αστέρας θα μάθει τον αντίπαλό τους στις 23 Ιουνίου και θα παίξει στις 17 και 24 Ιουλίου τα πρώτα του ευρωπαϊκά ματς.

Σχετικά άρθρα