Βατούτιν: «Ο Μεσίνα απέτυχε»

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ο Ετόρε Μεσίνα δεν κατάφερε να οδηγήσει την ΤΣΣΚΑ στην κατάκτηση της Ευρωλίγκα, με τον Αντρέα Βατούτιν να «αδειάζει» τον προπονητή της ομάδας του και να αναφέρει ότι απέτυχε.

Το ότι ο Ετόρε Μεσίνα, εξαιρετικά δύσκολα θα συνεχίσει στον πάγκο της ρωσικής ομάδας, είναι γνωστό. Τώρα πια, με τις τοποθετήσεις του Βατούτιν και την σκληρή του κριτική, μοιάζει απίθανο ο Μεσίνα να βρίσκεται στην ΤΣΣΚΑ και την επόμενη σεζόν.

«Ο προπονητής (σ.σ Ετόρε Μεσίνα) δεν κατάφερε να βρει μία κοινή γλώσσα επικοινωνίας με την ομάδα και να επικεντρωθεί στο «χτίσιμό» της», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέα Βατούτιν στην Sport-express.

Στη συνέχεια ο Βατούτιν ανέφερε: «Δεν θέλω να αποδώσω ευθύνες, αλλά το μπάσκετ αλλάζει. Στο ΝΒΑ αυτοί που καθορίζουν τις ομάδες είναι οι παίκτες και το ίδιο έχει αρχίσει να γίνεται στην Ευρώπη. Αν τους στερήσεις τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και είσαι υπερβολικά αυταρχικός, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα. Ο Μεσίνα για δύο χρόνια απέτυχε να φτιάξει μια ομάδα. Είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη, αλλά τώρα είναι η στιγμή για άλλους κόουτς με διαφορετικές προσεγγίσεις στο παιχνίδι και άλλη νοοτροπία».

Επίσης, ο Αντρέι Βατούτιν ανέφερε: «Πριν από τον πέμπτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό και τον ημιτελικό με τη Μακάμπι έκανα κάποιες κινήσεις για να δώσω κίνητρο στην ομάδα, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό σε κάθε παιχνίδι και δεν είναι η δουλειά μου. Αν δεν το κάνω, αποδεικνύεται πως οι παίκτες δεν έχουν μεγάλο κίνητρο».

Τέλος, ο Αντρέι Βατούτιν δήλωσε: «Είμαι σίγουρος πως με το υλικό που είχαμε μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα και περίμενα περισσότερα. Όλοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν ήταν κατόπιν εισήγησης του προπονητή και τον ικανοποίησαν απόλυτα. Δεν θέλω να κατηγορήσω τους παίκτες και τους είπα και μετά τον αγώνα πως πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Χρειαζόμαστε μια επανεκκίνηση. Δεν μιλάω μόνο σε πρόσωπα, αλλά και από άποψη ψυχολογίας και νοοτροπίας».

 

 

Σχετικά άρθρα