Μπαρτζώκας: «Ότι έπρεπε εν όψει τελικών»

Ότι έπρεπε εν όψει των τελικών του πρωταθλήματος χαρακτήρισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προπονητής του Ολυμπιακού, την εξέλιξη και την ανταγωνιστικότητα του σημερινού τρίτου ημιτελικού των πλέι οφ στην Νέα Σμύρνη.

«Περιμέναμε την αντίδραση του Πανιωνίου, που είναι πολύ δυνατός στην έδρα του», δήλωσε αρχικά ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» και τόνισε: «Έχω την εντύπωση ότι δεν μπήκαμε ποτέ στο πνεύμα της μαχητικότητας που απαιτούσε το ματς μέχρι το σημείο, που ο αντίπαλος μας ξέφυγε με διψήφια διαφορά στο σκορ και βρεθήκαμε στο φάσμα της ήττας. Σε εκείνο το σημείο παίξαμε κάποιες καλές άμυνες, στοχεύσαμε επιθετικά εκεί που έπρεπε και πήραμε το ματς, όπως το πήραμε. Σοβαρή τύχη στον Πανιώνιο για την διεκδίκηση της νίκης έδωσαν τα 14 επιθετικά ριμπάουντ που πήρε και δείχνουν ότι ο αντίπαλος μας ήθελε πολύ το ματς. Εμείς πηγαίναμε δεύτεροι στην μπάλα και κάναμε πολλά λάθη».

«Ήμασταν και λίγο τυχεροί», παραδέχθηκε ο Μπαρτζώκας και σημείωσε: «Θα έλεγα ότι σίγουρα ότι ο σημερινός αγώνας ήταν ότι έπρεπε πριν την έναρξη της σειράς των τελικών. Πρέπει με πνεύμα μαχητικότητας να αγωνιστούμε στους τελικούς για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας στην σειρά. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για την φετινή σεζόν».

Σε ερώτηση εάν οι παίκτες του υποτιμήσαν τον Πανιώνιο μετά τις δύο εύκολες νίκες στις ισάριθμες πρώτες αναμετρήσεις της ημιτελικής σειράς στο ΣΕΦ, ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε: «Εμείς προετοιμαστήκαμε για τους αγώνες κόντρα στον Πανιώνιο, όπως για τα ματς της Ευρωλίγκας. Δεν υποτιμήσαμε την κατάσταση, άλλωστε, έπαιζε η δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου με την τρίτη. Οι μεγάλες διαφορές στις δύο πρώτες αναμετρήσεις, πιθανόν να έκαναν τους παίκτες να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι θα έχουμε εύκολο έργο σήμερα, κάτι που δεν επρόκειτο ποτέ να συμβεί».

«Καλό για μας»

«Ήταν καλό για μας», σχολίασε ο Σέντρικ Σίμονς, ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού για την εξέλιξη του σημερινού ημιτελικού με αντίπαλο τον Πανιώνιο και την αντίσταση που βρήκε η ομάδα του λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σειράς των τελικών. «Ήταν δύσκολη σειρά, ο Πανιώνιος είναι πολύ καλή ομάδα και τους ευχαριστούμε», σχολίασε ο Σίμονς και τόνισε: «Σήμερα δείξαμε μεγάλη μαχητικότητα και χαρακτήρα όταν ο Πανιώνιος πήρε διαφορά στο σκορ. Ήταν καλό για μας όπως πήγε το ματς για την προετοιμασία μας για την σειρά των τελικών. Τώρα αφοσιωνόμαστε και προετοιμαζόμαστε για τους τελικούς».

Σχετικά άρθρα