Πού να αγγίζεις τη γυναίκα αν θες να τη διεγείρεις  thumbnail
Τις αντιδράσεις των ερωτογενών περιοχών του γυναικείου σώματος στην αφή, την απαλή πίεση και τη δόνηση αξιολόγησαν καναδοί επιστήμονες, για να βρουν τα πιο ερωτικά σημεία και πως διεγείρονται.

Πού να αγγίζεις τη γυναίκα αν θες να τη διεγείρεις

Τις αντιδράσεις των ερωτογενών περιοχών του γυναικείου σώματος στην αφή, την απαλή πίεση και τη δόνηση αξιολόγησαν καναδοί επιστήμονες, για να βρουν τα πιο ερωτικά σημεία και πως διεγείρονται.

Στην πρώτη μελέτη του είδους, ζήτησαν από 30 υγιείς γυναίκες ηλικίας 18 έως 35 ετών, να ξαπλώσουν γυμνές και με δεμένα τα μάτια να ξαπλώσουν σε ένα τραπέζι εξέτασης καλυμμένο με ένα σεντόνι.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησαν επιστημονικά όργανα για να εφαρμόσουν για 1,5 δευτερόλεπτο κάθε φορά το κάθε είδος αγγίγματος (απαλό άγγισμα, ελαφρά πίεση, δόνηση) και μετά περίμεναν 5 δευτερόλεπτα πριν ρωτήσουν τις γυναίκες αν και τι είχαν αισθανθεί.

Τα τρία είδη αγγίσματος εφαρμόστηκαν σε όλες τις ερωτογενείς ζώνες των εθελοντριών, από τον αυχένα και τις θηλές των μαστών έως την κλειτορίδα και τα μικρά χείλη του αιδοίου.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine», ο αυχένας, οι πήχεις και το οπίσθιο κολπικό τοίχωμα (το τμήμα του κόλπου πιο κοντά στον πρωκτό) είναι οι πιο ευαίσθητες περιοχές στο απαλό άγγιγμα, ενώ η θηλαία άλως (η σκουρόχρωμη περιοχή γύρω από τη θηλή) η λιγότερο ευαίσθητη.

Αντίστοιχα, η κλειτορίδα και οι θηλές των μαστών είναι οι πιο ευαίσθητες στην απαλή πίεση και στην δόνηση, ενώ τα πλάγια των μαστών και η κοιλιά οι λιγότερο ευαίσθητες στην απαλή πίεση.

Τα ευρήματα αυτά παρέχουν μία πρωτόγνωρη εικόνα για το τι ακριβώς διεγείρει τις γυναίκες, τονίζουν οι ερευνητές από το Τμήμα Σεξολογίας του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ, στο Μόντρεαλ.

Και εκτιμούν ότι τα ευρήματά τους μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση της φυσιολογικής φθοράς που επέρχεται με την ηλικία, αλλά και κλινικών διαταραχών όπως οι παθολογίες που προσβάλλουν τα γεννητικά όργανα και την σεξουαλική λειτουργία.

Πιστεύουν επίσης ότι τα ευρήματά τους μπορούν να έχουν αντίκτυπο και στις χειρουργικές επεμβάσεις στα γεννητικά όργανα και τους μαστούς, είτε γίνονται για ιατρικούς είτε για αισθητικούς λόγους. www.real.gr


 


 [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X