Η Κολομβία με τα μάτια των ειδικών

ΟΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 Τι θα συμβεί αν απουσιάσει ο Οσπίνα?

 Ο 25χρονος τερματοφύλακας ήταν ο μόνος Κολομβιανός που έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης. Σε περίπτωση απουσίας του το κενό που αφήνει είναι σχεδόν δυσαναπλήρωτο. Ελάχιστες επιλογές.

 Θα δώσει ο Πέκερμαν ευκαιρίες στα νέα παιδιά?

 Ο Αργεντίνος προπονητής επιθυμει να φρεσκάρει την ομάδα του με δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές, μόλις 21 χρόνων. Πρόκειται για τον προωθημένο ενδιάμεσο της Πόρτο, Χουάν Κιντέρο, που έπαιξε ελάχιστα στα προκριματικά και τον κεντρικό αμυντικό της Ρίβερ Πλέϊτ, Έδερ Μπαλάντα, ο οποίος φόρεσε μία και μοναδική φορά τη φανέλλα της εθνικής, τον περασμένο Μάρτιο εναντίον της Τυνησίας σε φιλικό παιχνίδι.

 Ποιός θα είναι δίπλα στον Γιέπες στο κέντρο άμυνας?

 Ενώ, ο 38χρονος αρχηγός (Μάριο Γιέπες) έχει σίγουρη τη μια θέση στην καρδιά της άμυνας , ο Πέκερμαν ακόμη σκέφτεται για τον παίκτη , αυτόν που θα παίξει δίπλα του.

 

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ

 Οι επιθετικοί ξεχειλίζουν από ταλέντο

 Ο Φαλκάο μπορεί να έχει το λαμπρό όνομα, να είναι το αστέρι της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά κι εκτός – οσάκις δεν αγωνίζεται αποτελεί ένα σημαντικό ψυχολογικό στήριγμα – όμως η ομάδα διαθέτει αφθονία ικανών αναπληρωματικών, με εμπειρία από τη συμμετοχή τους σε σπουδαίους Ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Προσγειωμένη ομάδα

 Το 1994 στο μουντιάλ των ΗΠΑ,  η χρυσή γενιά της Κολομβίας είχε υψηλές προσδοκίες, όμως ο αποκλεισμός της από τον πρώτο γύρο προκάλεσε πικρή έκπληξη. Η παρουσία του Πέκερμαν στον πάγκο της έχει «ξερριζώσει» στην κυριολεξία από τους παίκτες το θράσος και την αναίδεια προηγουμένων χρόνων. Τώρα επικρατεί μόνον ο σεβασμός στον αντίπαλο. Σε κάθε αντίπαλο.

 

Καλή προετοιμασία

Η Κολομβία ήταν η ομάδα εκείνη, των προκριματικών της Νοτίου Αμερικής, με τα καλύτερα εκτός έδρας αποτελέσματα. Συνεπώς τα προβλήματά προσαρμογής της στη Βραζιλία, σε διαφορετικές μετεωρολογικές συνθήκες και προκλήσεις, αναμένεται να είναι ελάχιστα.

 

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ

Κακή αμυντική λειτουργία

 Οι κεντρικοί αμυντικοί της Κολομβίας είναι υπερήλικες, αργοί και συνήθως ,πάντοτε, εκτίθενται από ισχυρότερους αντιπάλους.

Για παράδειγμα, αν προστεθεί η ηλικία του Γιέπες και του Λουίς Αμάραντο Περέα, που μπορεί να παίξουν μαζί στην καρδιά της οπισθοφυλακής, τότε μιλάμε για μια ηλικία 73 χρόνων. Απίστευτο δίδυμο για τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου.

 Επιρροή στις κάρτες

 Ο Γιέπες είδε επτά κίτρινες κάρτες στα προκριματικά – περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή. Ο Περέα επίσης αντίκρυσε πέντε. Κι αυτός από τους πιο άτακτους παίκτες, γενικά.

 

Παίκτες κλειδιά στο περιθώριο

Ο Χάμες Ροντρίγκες βρίσκεται εκτός σχεδίων της Μονακό. Ο αμυντικός μέσος, παίκτης βαρόμετρο στο κέντρο, Έντγουιν Βαλένσια ταλαιπωρείται από μακροχρόνιο τραυματισμό στο γαστροκνήμιο και η απόδοση του επιτελικού μέσου Μακνέλι Τόρες, παρουσίασε πτώση, μετά τη μετεγγραφή του στην Αλ Σαμπάμπ της Σαουδικής Αραβίας, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του από την προεπιλογή για τα τελικά.

Σχετικά άρθρα