Εκτός Μουντιάλ…ο Κοέλιο

Έναν απροσδόκητο πολέμιο της διοργάνωσης απέκτησε η Βραζιλία και η απειλή φθάνει εκ των έσω. Ο «εχθρός» δεν είναι άλλος από τον διάσημο συγγραφέα Πάουλο Κοέλιο που επτά χρόνια πριν είχε πρωτοστατήσει στη προσπάθεια της χώρας να αναλάβει την διοργάνωση.

Τότε ήταν μέλος της επιτροπής που επισκέφθηκε τα γραφεία της FIFA στην Ζυρίχη για την επίσημη κατάθεση του φακέλου της υποψηφιότητας.

Αυτά είχαν γίνει το 1997. Επτά χρόνια αργότερα, εξοργισμένος με τα όσα συνέβησαν στη χώρα όλο αυτό το διάστημα, διαχώρισε την θέση του λέγοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται να πάει σε κανένα αγώνα στο γήπεδο και θα παρακολουθήσει τους αγώνες από την τηλεόραση.

«Θα δω τους αγώνες από την τηλεόραση, εγώ που ήμουν μέλος της αποστολής που κατέθεσε τον φάκελο στην FIFA. Είμαι πολύ απογοητευμένος με την διαχείριση των χρημάτων. Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα εκεί που τα είχαμε πραγματικά ανάγκη: Στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις μεταφορές, στο οδικό δίκτυο…» ανέφερε ο Κοέλιο που στη συνέχεια επιτέθηκε στον Ρονάλντο που τον «στόλισε» για τα καλά, αποκαλώντας τον «βλάκα».

«Είναι βλάκας, λέγοντας ότι το Μουντιάλ βοήθησε στην ανοικοδόμηση της χώρας. Θα έπρεπε να κρατήσει το στόμα του κλειστό…»

Συνεχίζοντας πρόσθεσε:
«Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Η βία επέστρεψε. Το κράτος θέλει να δείξει ένα πρόσωπο που δεν έχει…Ένα πρόσωπο που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Υπάρχει πλέον ένας ολοκάθαρος διαχωρισμός ανάμεσα στο κράτος και τον λαό…»

Σχετικά άρθρα