Μανωλόπουλος: «Τρία βήματα μακριά από τον στόχο»

Οι τελικοί ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό είναι προ των πυλών και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος εξήγησε γιατί οι αγώνες έχουν έξτρα κίνητρο για όλους και τόνισε πώς οι «πράσινοι» απέχουν τρία βήματα από τον στόχο τους. 
Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο άμεσος συνεργάτης του Φραγκίσκου Αλβέρτη, Σωτήρης Μανωλόπουλος στο προσωπικό του blog ατην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού.
 «Μια στιγμή που κάθε ομάδα περιμένει έφτασε. Η διεκδίκηση ενός μεγάλου στόχου που θέτεις και δουλεύεις από την αρχή της χρονιάς δίνει έξτρα κίνητρο σε όλους μας. Φτάσαμε, λοιπόν, στους τελικούς του Ελληνικού Πρωταθλήματος και αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό. Έναν αντίπαλο που γνωριζόμαστε πολύ καλά, εξάλλου έχουμε συναντηθεί σε όλες τις διοργανώσεις από το ξεκίνημα της αγωνιστικής σεζόν μέχρι τώρα. Μολονότι, οι δύο ομάδες γνωρίζουν καλά η μία την άλλη, πάντα υπάρχουν νέα στοιχεία που θέλεις να βάλεις στο παιχνίδι σε επίπεδο τακτικής ώστε να κάνεις ένα βήμα παραπάνω.
Εμείς θέλουμε να εξαργυρώσουμε αυτό που κερδίσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μας έδωσε το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς. Είναι μεγάλο όπλο και δύναμη να έχουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο πλευρό μας. Τους χρειαζόμαστε δίπλα μας έχοντας ανάγκη από την υποστήριξη του σε κόσμια πάντα πλαίσια.
Στις τελευταίες προπονήσεις δουλεύουμε πολύ πάνω σε κομμάτια τακτικής που θέλουμε να εφαρμόσουμε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στο ΟΑΚΑ. Να διορθώσουμε κάποια λάθη που επισημάναμε στην ημιτελική σειρά με τον ΠΑΟΚ και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Στις δύο πρώτες αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ αντιμετωπίσαμε κάποια αμυντικά προβλήματα, αλλά έχω την αίσθηση πως στο τρίτο παιχνίδι βελτιωθήκαμε αισθητά σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για το παιχνίδι μας.
Πλέον, έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι ιδιαίτερα καλή στο transition παιχνίδι, απέναντι στην οποία πρέπει να προσέξουμε τον τομέα των ριμπάουντ καθώς είναι ένα σύνολο με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ. Επίσης, είναι σαφές πως η μπάλα περνάει πάντα από τα χέρια του Βασίλη Σπανούλη και πάνω σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, αν και δεν είναι η μοναδική απειλή, ωστόσο, είναι ένα σημείο αναφοράς στο παιχνίδι τους.
Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι ώρα για πολλά λόγια αφού όλα θα φανούν πάνω στο παρκέ. Η ομάδα μας περίμενε την στιγμή που θα διεκδικήσει τον τίτλο της στο ελληνικό Πρωτάθλημα και όλοι μας δουλεύουμε σκληρά για να φτάσουμε στον στόχο μας γνωρίζοντας πως απέχουμε τρία βήματα από αυτόν».

Σχετικά άρθρα