Φτιάχνουμε πολίτικες τηγανητές μελιτζάνες με ντομάτα και γιαούρτι

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<p class="rr_method_list"><span style="text-decoration: underline;">Για τις μελιτζάνες:</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">5 μελιτζάνες φλάσκες (εποχής για να είναι λευκόσαρκες δίχως σπόρια)*</li>
<li class="rr_method_list">λάδι για το τηγάνισμα</li>
<li class="rr_method_list">αλατοπίπερο</li>
</ul>
<p class="rr_method_list"> </p>
<p class="rr_method_list"><span style="text-decoration: underline;">Για την σάλτσα ντομάτας:</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">4 μέτριες ντομάτες πολτοποιημένες</li>
<li class="rr_method_list">¼ κ.γλ. ζάχαρη (αν οι ντομάτες είναι λίγο ξινές)</li>
<li class="rr_method_list">2 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li class="rr_method_list">αλατοπίπερο</li>
</ul>
<p class="rr_method_list"> </p>
<p class="rr_method_list"><span style="text-decoration: underline;">Για το γιαούρτι:</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">300 γρ. γιαούρτι (4% λιπαρά)</li>
<li class="rr_method_list">1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)</li>
<li class="rr_method_list">1 κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο</li>
<li class="rr_method_list">αλάτι</li>
</ul>
</div>
<p><span><br /><br /></span></p>
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Τοποθετώ τις πολτοποιημένες ντομάτες σε ένα σκεύος με την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και βράζω σε μέτρια θερμοκρασία (5/9) για 15’, μέχρι να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτω το ελαιόλαδο. Αφήνω στην άκρη την σάλτσα να κρυώσει.</li>
<li class="rr_method_list">Ετοιμάζω την σάλτσα γιαουρτιού αναμιγνύοντας όλα τα υλικά μαζί και την διατηρώ στο ψυγείο δροσερή.</li>
<li class="rr_method_list">Πλένω και κόβω τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες. Αφαιρώ κάθετες λεπτές λωρίδες φλούδας (ανά 2 εκ.).</li>
<li class="rr_method_list">Στην συνέχεια κόβω τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 3 εκ. και τις αφήνω για 15’ σε αλατόνερο, τις ξεπλένω και τις στύβω ελαφρά με το χέρι.</li>
<li class="rr_method_list">Τις στεγνώνω πάνω σε απορροφητικό χαρτί (για να μην πιτσιλάνε όταν τις τηγανίζω) και ζεσταίνω το λάδι.</li>
<li class="rr_method_list">Μόλις ζεσταθεί (δίχως όμως να καεί) το λάδι, τηγανίζω τις μελιτζάνες να πάρουν χρώμα (για 8-10' συνολικά) και τις αφήνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.</li>
<li class="rr_method_list">Τις μεταφέρω σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις αλατοπιπερώνω ελαφρά.</li>
<li class="rr_method_list">Σερβίρω τις μελιτζάνες με την σάλτσα ντομάτας και την σος γιαουρτιού με σκόρδο. Καλή απόλαυση!</li>
</ol>
<h3>Λίγα μυστικά ακόμα</h3>
<p> </p>
<p>Φροντίζω οι μελιτζάνες να μην είναι εκτός εποχής γιατί θα έχουν σπόρια και θα είναι μαυριδερές.</p>
<p><span><span><span><br /></span><br /><br />Διαβάστε περισότερο: <a href="http://www.sintagespareas.gr/sintages/tiganites-melitzanes-me-ntomata-kai-giaourti.html#ixzz32WcYOYoE">www.sintagespareas.gr</a></span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα