Αμφίβολοι Τζινόμπιλι και Ντελφίνο για το Μουντομπάσκετ

Η Εθνική μας στο ερχόμενο Μουντομπάσκετ θα κληθεί να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Αργεντινής (04/09) και ο προπονητής των αντιπάλων μας δήλωσε πως θα περιμένει μέχρι τέλους τους Τζινόμπιλι και Ντελφίνο αφού δεν είναι εύκολο να τους αντικαταστήσει. 
Ο Χούλιο Λάμας μιλώντας σε Ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων είπε: “Περιμένουμε τους Τζινόμπιλι και Ντελφίνο να μας ενημερώσουν αν θα είναι κοντά μας. Δεν είναι εύκολο να τους αντικαταστήσουμε, ενώ βάσει του αν έλθουν ή όχι, θα καταλήξουμε και στις υπόλοιπες κλήσεις”.
Από την πλευρά του ο Μανού Τζινόμπιλι είπε πως θέλει να ενισχύσει την Εθνική της χώρας του αλλά αυτό εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται μετά το τέλος των τελικών του ΝΒΑ.
“Ξέρω τι είναι να παίζεις σε παγκόσμιο και εκτιμώ τους συμπαίκτες μου. Θα ήθελα να είμαι κοντά τους. Όλα όμως, εξαρτώνται από την πνευματική και τη σωματική κατάσταση που θα βρίσκομαι, στο τέλος της χρονιάς, στο ΝΒΑ”, ανέφερε ο Αργεντινός σούπερ σταρ των Σπερς.
Ο Κάρλος Ντελφίνο, ο οποίος έχει υποβληθεί σε επέμβαση στο δεξί του πόδι έπειτα από τον τραυματισμό που είχε τον Δεκέμβριο, υποστήριξε πως: “Η αποθεραπεία χρειάζεται καιρό και δεν μπορώ να βιαστώ, γιατί υπάρχει κίνδυνος υποτροπής. Έχω ξεκινήσει δουλειά και τώρα πια βλέπω φως στην άκρη του τούνελ”.
Οι Σκόλα, Νοτσίονι και Πριγκίνι θα δώσουν το παρόν κανονικά στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, εφόσον κληθούν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αργεντινής.
Τον όμιλο στο οποίο αγωνίζεται η Εθνική μας συμπληρώνουν οι Κροατία, Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο και Σενεγάλη ενώ όσον αφορά στα του οίκου μας το θέμα προπονητή δεν έχει κλείσει οριστικά, με τον Φώτη Κατσικάρη να φαίνεται πως τελικώς θα κάτσει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, 

Σχετικά άρθρα