Aμπέτε: «Υστερούμε στο φετινό Μουντιάλ»

Οι Ιταλοί πάντα είχαν τον τρόπο να διακρίνονται στις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Κανένα πρόβλημα γι’ αυτούς αν είχαν μιαν έμπειρη ή μια νεανική άπειρη ομάδα. Για πολλά χρόνια κυριάρχησαν στη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή τόσο στον αγωνιστικό τομέα, όσο και σ’ αυτόν της διαπλοκής ή των δημοσίων σχέσεων.
 
Τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει τα πρωτεία. Όμως στα γήπεδα της Βραζιλίας θα δώσουν και πάλι το παρόν. Ακόμη μια τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου για τους Ατζούρι. Το καμάρι της Ιταλίας κι όχι μόνον, καθώς οι Ιταλοί έχουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο φανατικούς υποστηρικτές.
 
Σίγουρα, αυτή η εφετινή εθνική ομάδα δεν είναι έτοιμη για την κατάκτηση του τίτλου. Όμως διαθέτει εκείνα τα πλεονεκτήματα που της επιτρέπουν να διακριθεί και να τερματίσει αρκετά ψηλά.
 
Αυτό παραδέχτηκε κι ο πρόεδρος της Ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζανκάρλο Αμπέτε σε πρόσφατη συνέντευξή του.
 
Για τον Αμπέτε η Ιταλία, ως εθνική ομάδα, υστερεί τον καιρό αυτό απέναντι στις πιο ισχυρές της Βραζιλία, Αργεντινή, Γερμανία και Ισπανία, τις οποίες θεωρεί ως τα λογικά φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
 
«Η τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Υπάρχουν εθνικές ομάδες που έχουν προετοιμαστεί καλύτερα από την Ιταλία, διαθέτουν πιο άξιους ποδοσφαιριστές και γενικά μπορούν να σταθούν καλύτερα μέσα στο γήπεδο.
 
Η Βραζιλία λόγω έδρας είναι το ακλόνητο φαβορί. Η Αργεντινή διανύει μιαν εξαιρετική περίοδο με εκπληκτικούς ποδοσφαιριστές, η Γερμανία και η Ισπανία είναι μόνιμα στην κορυφή της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Αυτές λοιπόν είναι σίγουρα καλύτερες από την Ιταλία και λογικά θα δώσουν μάχη για τον τίτλο» ήταν το ουσιαστικό συμπέρασμα από τις δηλώσεις του Αμπέτε. Σε λιγότερο από ενάμιση μήνα θα ξέρουμε αν θα αισθάνεται δικαιωμένος με τα λεγόμενά του.

Σχετικά άρθρα