Φινμπόγκασον και Μήτρογλου

Το επώνυμό του είναι… μακρύ, αλλά όχι βαρύ όσο των Ροναλντίνιο, Φαν ντερ Φαρτ, Ντιέγκο, Γκόμεζ, Ετό, Ντρογκμπά και των υπολοίπων… Θρυ-Locomondo (ξέρετε, με το τραγούδι για τον… Φοσμπά και το Pro) που προκαλούν μεταγραφικές ονειρώξεις μέσω πρωτοσέλιδων και ιστοσελίδων για τον Ολυμπιακό. 

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον, ωστόσο, θα ήταν η πραγματική υπέρβαση για τους ερυθρόλευκους, εφόσον η προσπάθεια απόκτησής του στεφθεί με επιτυχία. 

Γιατί; Γιατί δεν έχει ξανασυμβεί να πάει μια ελληνική ομάδα και να αγοράσει τον πρώτο σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος, στα 25 χρόνια του και με το σύλλογό του να θέτει πρώτη τιμή διαπραγμάτευσης τα 10 εκ. ευρώ. 

Ο πρώτος σκόρερ της Ολλανδίας πάει συνήθως στην Αγγλία ή στην Γερμανία, πόσω μάλλον όταν είναι βορειοευρωπαίος και μεγαλωμένος με το όνειρο να παίξει στην Premeir League και στην Bundesliga…

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί έναν πανάκριβο ποδοσφαιριστή στα ντουζένια του, για τον οποίο όλη την περασμένη σεζόν διαβάζαμε ύμνους και εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από τους συλλόγους – πρωταγωνιστές της διεθνούς ποδοσφαιρικής αγοράς. Κι έχει καταφέρει να τον έχει ήδη πείσει ότι αξίζει να σκεφτεί το μέλλον του στην Ελλάδα αντί  σε πιο προηγμένο ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Αν μπορέσει, κάτι που παραμένει εξαιρετικά δύσκολο, να πάρει τον Φινμπόγκασον, ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει ακόμη ένα μεγάλο άλμα στη διεθνή σκηνή του ποδοσφαίρου, προς την κατεύθυνση της ισοτιμίας με τα τεράστια κλαμπ που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια να ανταγωνιστεί στα γήπεδα του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Και θα το έχει πετύχει, λίγους μήνες μετά την πώληση, με ποσά ρεκόρ, του Κώστα Μήτρογλου στο αγγλικό πρωτάθλημα…

Σχετικά άρθρα