Σιμεόνε: «Δεν αξίζουν δάκρυα»

Ο τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν θεωρεί πως οι φίλοι της ομάδας θα πρέπει να είναι λυπημένοι που δεν κατέκτησε το Champions League. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι περήφανος για τους παίκτες του και την μεγαλειώδη προσπάθεια που έκανα και στα 120 λεπτά του τελικού με τη Ρεάλ. Αναγνωρίζει επίσης πως ήταν λάθος του να χρησιμοποιήσει τον Ντιέγκο Κόστα από την αρχή του αγώνα αφού ήταν ανέτοιμος. 

«Δεν νιώθω απογοήτευση, αλλά πικρία γιατί δεν πετύχαμε έναν μεγάλο στόχο. Έτσι είναι η ζωή. Άλλες φορές κερδίζεις τα πάντα, άλλες τίποτα. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και τον κόσμο της Ατλέτικο γιατί δώσαμε το 100%. Μετά από έναν τέτοιο αγώνα και μια τέτοια προσπάθεια δεν αξίζουν δάκρυα. Όχι όταν έχεις δώσει όλο σου το είναι για να φτάσεις στο στόχο. Δεν πρέπει να χαραμίσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο να είμαστε λυπημένοι», δήλωσε ο Αργεντινός προπονητής. 

«Η Ρεάλ ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και εμείς δεν είχαμε δυνάμεις από την υπερπροσπάθεια όλης της σεζόν. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την πορεία μας φέτος. Βάζω στους παίκτες μου 9,5 με άριστα το δέκα», πρόσθεσε. 

Όσο για την επιλογή του να ξεκινήσει το ματς με τον Ντιέγκο Σιμεόνε, που αντικαταστάθηκε μόλις στο 9’ αφού ήταν εμφανώς ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του, είπε: «Ήταν δική μου ευθύνη η απόφαση να παίξει από την αρχή ο Ντιέγκο Κόστα. Όπως αποδείχτηκε έκανα λάθος, αφού δεν ήταν έτοιμος». 

Σχετικά άρθρα