Μουντιάλ με time out

Λιγότερο από 20 ημέρες πριν από την σέντρα του 20ου Μουντιάλ, ο πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ επιβεβαίωσε την πληροφορία που  θέλει για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδόσφαιρου, την εισαγωγή του time οut στους αγώνες, αρχής γενομένης από την Βραζιλία.

«Για να δώσουμε στους παίκτες την ευκαιρία να πάρουν μία ανάσα» είπε ο Μπλάτερ στη συνέντευξη του στην Ελβετική εφημερίδα “Le Temps”.

«Είμαι ανυπόμονος σαν έναν ηθοποιό που θέλει να ανεβεί στην σκηνή για να αρχίσει το Μουντιάλ. Έχω ήδη μιλήσει με τον γενικό γραμματέα (σ.σ Βάλκε) και έχουμε συμφωνήσει ότι είναι απαραίτητο να διακόπτονται οι αγώνες για να πάρουν μία ανάσα οι παίκτες, λόγω της ιδιαιτερότητας του κλίματος» ανέφερε ο Μπλάτερ και πρόσθεσε:

«Η ιδέα έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι όταν είχαμε συζητήσει με την κυβέρνηση της Βραζιλίας να γίνουν οι αγώνες σε τόσες πολλές πόλεις  με διαφορετικές καιρικές συνθήκες την συγκεκριμένη χρονική περίοδο»

Ο Ελβετός παράγοντας τόνισε ότι η επιλογή των πόλεων ανήκει στους Βραζιλιάνους. Πόλεις όπως το Μανάους με τόσο υψηλές θερμοκρασίες και αντίστοιχα υψηλή υγρασία, δημιουργούν εκ των προτέρων προβληματισμό.

«Γιαυτό και είναι απαραίτητες οι συχνές διακοπές ειδικά για τους αγώνες που θα ξεκινούν στις 13.00 (τοπική ώρα)» κατέληξε ο Μπλάτερ που δεν αποκάλυψε περισσότερες (τεχνικές) λεπτομέρειες για την εισαγωγή του time out στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Σχετικά άρθρα